Kultography

Bőllérnapok Győrött

Bőllérnapok Győrött

Kultography írása itt: - 2013-02-04 14:00

A háromnapos rendezvényen megelevenedik a múlt disznóvágásainak hangulata, a magyar konyha meghatározó alapanyagának, a sertéshúsnak a feldolgozásával mindenki  megismerheti a hagyományos húsfeldolgozási technikáit.

A rendezvényen a kicsiktől a nagyokig számtalan program vár mindenkit. Számtalan bemutató, verseny szórakoztatja a hagyományszerető közönséget. A szombati napon a kolbásztöltés mesterei versenyeznek a házias kolbász ízéért. Vasárnap a disznó feldolgozásának szokásairól adhatnak számot a böllérverseny csapatai. A legjobb malackodók díjazásban részesülnek.

Magyar kézművesek, őstermelők kínálják portékáikat, a vendégek megkóstolhatják a finomabbnál finomabb sertéshúsból készült termékeket, a jó magyar pálinkát, a bort. Lesz kürtöskalács, lángos, kenyérlángos és az elmaradhatatlan forró italok sora, amelyek nem csak a lelket melengetik.

Színpadra áll Badár Sándor és Szőke „Kapitány” András , akik  nemcsak a humorban mutatják meg tudásukat, hanem Bede Róberttel, a Paprika TV séfjével a gasztronómiai varázslatot is ígérnek.

Lesznek bábosok, zenészek, táncosok, színpadi programok, melyek mellett jól csúsznak a Böllérnapok finomságai.

A programokról bővebben itt olvasható.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása