A háromnapos rendezvényen megelevenedik a múlt disznóvágásainak hangulata, a magyar konyha meghatározó alapanyagának, a sertéshúsnak a feldolgozásával mindenki megismerheti a hagyományos húsfeldolgozási technikáit.
A rendezvényen a kicsiktől a nagyokig számtalan program vár mindenkit. Számtalan bemutató, verseny szórakoztatja a hagyományszerető közönséget. A szombati napon a kolbásztöltés mesterei versenyeznek a házias kolbász ízéért. Vasárnap a disznó feldolgozásának szokásairól adhatnak számot a böllérverseny csapatai. A legjobb malackodók díjazásban részesülnek.
Magyar kézművesek, őstermelők kínálják portékáikat, a vendégek megkóstolhatják a finomabbnál finomabb sertéshúsból készült termékeket, a jó magyar pálinkát, a bort. Lesz kürtöskalács, lángos, kenyérlángos és az elmaradhatatlan forró italok sora, amelyek nem csak a lelket melengetik.
Színpadra áll Badár Sándor és Szőke „Kapitány” András , akik nemcsak a humorban mutatják meg tudásukat, hanem Bede Róberttel, a Paprika TV séfjével a gasztronómiai varázslatot is ígérnek.
Lesznek bábosok, zenészek, táncosok, színpadi programok, melyek mellett jól csúsznak a Böllérnapok finomságai.
A programokról bővebben itt olvasható.
Kommentek