Kultography

K:aviart Egy korty irodalommal

K:aviart Egy korty irodalommal

Kultography írása itt: - 2013-02-03 11:35

Egy művész, egy tudós és egy színész szempontjai nagyon különbözőek lehetnek ugyanarról a témáról is, a Katona József Színház új K:aviart című sorozatában ezért mindhárom csoport egy-egy képviselőjével járhatnak körbe művészeti vagy tudományos témákat az érdeklődők. Első alkalommal, február 10-én este 8 órától Kiss László csillagász és Ungvári Tamás író lesz a vendég, kedvenc szövegeiket pedig Kovács Lehel olvassa fel.

Mindaz az anyag, ami a világban látszik, nem több, mint öt százalék. Majdnem semmi - mondja a csillagász, aki szerint erről a kicsiről is csak keveset tudunk. Van tehát, ami inspirálja a MTA Csillagászati kutatóintézetének tudományos igazgatóhelyettesét, Kiss Lászlót. Ugyanez, az ismeretlen felfedezése utáni vágy hajtja az emberek és a múlt megismerésében a több mint 80 könyvet maga mögött tudó író-irodalomtörténészt, Ungvári Tamást, akinek utolsó művei a megismerésről és mások halhatatlanná tételéről szólnak - olvasható a színház honlapján.

Februártól indul a színház másik sorozata is Egy korty irodalom - Irodalmi borkóstoló a Katonában címmel: az évadban több alkalommal az előcsarnokban egy-egy ismert szerző, a színház művészei és egy-egy neves pincészet borai várják az érdeklődőket.

Először, február 20-án Bächer Iván mesél színházról és irodalomról, szövegeit pedig (többek között: Szentélytörés, Simavizes fröccs, Kombucha, Búcsúpohár) Fullajtár Andrea és Elek Ferenc olvassa fel, miközben közönségünk a badacsonyi Laposa Birtok borait kóstolhatja meg.

Ezeken kívül is többbb programban részt vesznek a társulat tagjai, így például havonta tartanak interaktív diavetítést a kicsiknek SzeK:rénymatiné címmel, ahol elsősorban a 3-10 éveseket várják február 23-án délután Kocsis Gergellyel és Bosnyák Viktóriával, a Puszedli és Habcsók című könyv szerzőjével, 24-én délelőtt pedig Jordán Adéllal és Finy Petrával, az Egy marék buborék című könyv szerzőjével.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása