Kultography

Budapest Horror Show a Toldiban

Budapest Horror Show a Toldiban

Kultography írása itt: - 2012-10-29 17:20

A Titanic Filmfesztivál késő esti filmvetítéseinek népszerűségén felbuzdulva, az eddig a versenyfilmek, nemzetközi premierek által háttérbe szorított horrorfilm-válogatást is, stílszerűen, késő este tekintheti meg a közönség október 31. és november 3. között.

A horror a filmvilág egyik legkülönlegesebb műfaja, mivel rengeteg szempontból közelíthető meg: az ócska, filléres darabok mellett ott van a teljes Hitchcock életmű, Roman Polanski filmjei, olyan klasszikusok, mint Stanley Kubrick Ragyogása, William Friedkin Ördögűzője, de a horror, amellett, hogy hatalmas rajongótáborral rendelkező szubkultúra,  egyben a mainstream filmgyártásnak is alapvető eleme, lásd:  King Kong, a Halloween vagy a Sikoly filmek, az Alien sorozat, a Fűrész franchise és még folytathatnák. A tervezetthez hasonló filmfesztiválból nemzetközi szinten rengeteg létezik, közülük számos nagy megbecsülésnek örvend a filmszakmában.

Az eseményt Halloween ünnepére időzítették a szervezők, a helyszín pedig a Toldi mozi, ahol napi három vetítéssel, minél több, a termatikához illő hangulati elemmel, játékkal várják az érdeklődőket. Minden film csak egyszer kerül a közönség elé, eredeti nyelven, angol felirattal és magyar fordítással. A programban helyet kapnak a legnépszerűbb alműfajok, a zombie és vámpír filmek, a slasher tinihorror, a szönyfilm (creature feature), a bosszúmozi (rape-revenge), a talált filmtekercs, és természetesen a műfajparódiák is.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása