Kultography

Tornai József új verseskötete csütörtökön jelenik meg

Tornai József új verseskötete csütörtökön jelenik meg

Kultography írása itt: - 2012-10-23 21:00

A 85 éves költő, műfordító új kötete azon filozófiai felfedezése köré épül, hogy az ember nem léphet ki a létezésből: létformát válthat ugyan, de ember vagy akár atommag formájában egyaránt "az univerzum önmagában érvényes része marad".

Tornai József hangoztatta, hogy az univerzum részének lenni felelősséget ró az emberre: létezését értelemmel kell megtöltenie. Ha képes célokat kitűzni és azokat megvalósítani, akkor ezt a kötelességet teljesítette - magyarázta.

Tornai József életének és művészetének legfontosabb alapélményei közé a szerelmet, a költészetet, a népművészetet, a filozófiát és a természettudományokat sorolta. Az utóbbiakról azt mondta: azért fontosak, mert azok eredményei egy világképet adnak az embernek és arra tanítják, hogy mindent több, sőt, sok oldalról kell megvizsgálni. A filozófiáról megjegyezte: számára fontos volt a keleti filozófiákat is ugyanolyan szinten megismerni, mint a nyugatiakat.

A 85 éves Tornai József köszöntését csütörtökön tartják Budapesten új kötetének bemutatójával egybekötve.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása