Kultography

Máté Péter Emlékest a Zöld Pardonban

Máté Péter Emlékest a Zöld Pardonban

Kultography írása itt: - 2012-09-29 16:00

Máté Péter dalai évtizedekkel a halála után is köztünk élnek, a magyar könnyűzene egyik legkülönlegesebb alakjának is tartott énekes nevéhez olyan örökérvényű slágerek fűződnek, mint a Zene nélkül mit érek én, az Azért vannak a jó barátok, az Elmegyek, vagy az Egyszer véget ér, ami még manapság is szinte minden ballagáson felcsendül. A különleges tehetségű és zenei érzékű énekes dalai ugyanolyan sokat jelentenek azoknak a generációknak is, akik eredeti előadásban nem hallhatták őket, mint egykori törzsközönségének.

A Zöld Pardon jóvoltából, a Szüreti Fesztiválon most a lehető legautentikusabb forrásból -Varga Miklós és a Főnix zenekar – előadásában csendülnek generációk kedvenc slágerei. A Főnix 1967-ben alakult Máté Péter kísérő-zenekaraként, valamint a Műszaki Egyetem Vásárhelyi Klubjának állandó együtteseként, így meghatározó szerepük volt Máté Péter pályafutásának mérföldköveiben. Az október 7-i emlékesten Varga Miklós áll a mikrofon mögé, aki szintén már-már legenda státuszba emelkedett az elmúlt évtizedek alatt. A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett, EMeRTon-díjas színművész, rockzenész csaknem három évtizede szerepel nagy sikerrel koncertpódiumokon, színházban és zenés filmekben egyaránt. Rendkívül nagy hangterjedelme van, amit – a nevéhez fűződő – Vén Európa című slágerben is bizonyít. Varga Miklós korábban már több Máté Péter tiszteletére rendezett emlékkoncerten is bizonyította, hogy nem csupán nagy rajongója az énekesnek, hanem hiteles előadója is.

Családi vasárnapról lévén szó, a szervezők természetesen a kicsikre is gondoltak. Már reggel 10 órától egész napos kézműves foglalkozások, 13 órától pedig a színpadon különböző programok várják a gyerkőcöket. A leghosszabb nyári fesztivál október 7-én tehát ismét felejthetetlen élményt garantál kicsiknek és nagyoknak, a minőségi zenéhez természetesen a Zöld Pardontól megszokott minőségi gasztronómiai kínálat is jár. Sőt, a vendégek 13 kiváló borászat kínálatából választhatnak.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása