A rendezvény házigazdája Sági Szilárd gasztrokibic azt is bejelentette, hogy az idei október az olívabogyó hónapja lesz: a főváros legjobb éttermei várják majd az ínyenceket tapas variációkkal. Az esemény egyik különlegessége a spanyol séf Ruben Aguilar Bel produkciója volt, aki olívabogyós fagylaltot és zselédesszertet készített.
Lelkes amatőrök és szakavatott gasztroguruk neveztek legjobb olívabogyós ételeikkel a hetek óta tartó receptversenyben. Mautner Zsófia, a Chili és Vanília, Bodrogi Eszter, a Fűszer és Lélek, Havas Dóra, a Lila Füge, Bálint Ádám, a Spooon 1 2 3, és Jókuti András, a Világevő bloggere közösen úgy határoztak, Gorodecka Anna borban párolt olívabogyó receptje volt a legkülönlegesebb. A „gasztoguru” kategóriában a Praktikák sok gyerekhez blog írója, Kövérné Kalmár Mónika lett a legnépszerűbb a szavazók körében spanyol halsalátájával.
A „Spanyol olívabogyó hetek” elnevezésű éttermi aktivitás jóvoltából a jövő hónapban számos helyen kóstolhatják majd meg az ínyencek a hamisítatlan spanyol olívabogyó-különlegességeket. Olyan közkedvelt éttermek adnak ízelítőt a spanyol olívabogyókból, mint a Bock Buda, Bock Pest, DiVino, Hemingway, Innio, Klassz, La Plaza, Ötkert, Pesti Disznó vagy a TG.
Kommentek