Kultography

Mediterrán est a spanyol olívabogyó jegyében

Mediterrán est a spanyol olívabogyó jegyében

Kultography írása itt: - 2012-09-27 19:50

A rendezvény házigazdája Sági Szilárd gasztrokibic azt is bejelentette, hogy az idei október az olívabogyó hónapja lesz: a főváros legjobb éttermei várják majd az ínyenceket tapas variációkkal. Az esemény egyik különlegessége a spanyol séf Ruben Aguilar Bel produkciója volt, aki olívabogyós fagylaltot és zselédesszertet készített.

Lelkes amatőrök és szakavatott gasztroguruk neveztek legjobb olívabogyós ételeikkel a hetek óta tartó receptversenyben. Mautner Zsófia, a Chili és Vanília, Bodrogi Eszter, a Fűszer és Lélek, Havas Dóra, a Lila Füge, Bálint Ádám, a Spooon 1 2 3, és Jókuti András, a Világevő bloggere közösen úgy határoztak, Gorodecka Anna borban párolt olívabogyó receptje volt a legkülönlegesebb. A „gasztoguru” kategóriában a Praktikák sok gyerekhez blog írója, Kövérné Kalmár Mónika lett a legnépszerűbb a szavazók körében spanyol halsalátájával.

A „Spanyol olívabogyó hetek” elnevezésű éttermi aktivitás jóvoltából a jövő hónapban számos helyen kóstolhatják majd meg az ínyencek a hamisítatlan spanyol olívabogyó-különlegességeket. Olyan közkedvelt éttermek adnak ízelítőt a spanyol olívabogyókból, mint a Bock Buda, Bock Pest, DiVino, Hemingway, Innio, Klassz, La Plaza, Ötkert, Pesti Disznó vagy a TG.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása