A csütörtöki csúf és hűvös idő ellenére azért akadt látogató a Budai Várban, még a legnagyobb esőben és szélben is voltak olyan elszántak, akik nem hagyták ki a jó borokat – vagy éppen azoktól remélték a borús hangulat javulását. Ahogy mi is... Az új Csabagyöngye bemutatkozása kiváló indítása volt a borfesztiválozásnak.
A 20. jubileumi évükre készülő Vargáék primőr borukkal igen szerencsések - a magyar szőlőket sújtó, téli és tavaszi fagyokat is túlélte, a nyári szárazságot pedig még éppen megúszta a szőlő, így az idei Csabagyöngye is egy kiváló, friss, gyümölcsös, könnyed harmónia, amely ebben az évben - szó szerinti és átvitt értelemben is – mesés új „ruhát” kapott. A címke nem csak Bálintot, a pincészet ügyeit vezető Varga-fiút emlékezteti egy mesekönyv borítójára.
A bor valóban friss és üde, kellemesen könnyed, finoman szénsavas. Illata és íze is harsogóan gyümölcsös, mintha csak friss szőlő roppanna a szánkban.
A családi vállalkozás, mint Magyarország egyik legnagyobb borászata, idén várhatóan közel 12 millió palacknyi szőlőnedűt bocsát a polcokra a borkedvelők legnagyobb örömére. Korai érésű szőlőkből készülő boraiktól sokat vár Varga Péter, az Irsai és a rozék is sokat ígérnek, persze minden csak a palackozáskor lesz biztos.
A Borfesztiválon tehát már kóstolható az újbor, a pincészet standja 12-es számmal a Halászó Fiú teraszon található meg.
A fröccsöt is palackozhatjuk – 10 éves a Naturaqua
A zord időben ünnepelte születésnapját a Naturaqua is. A szülinapos ásványvíz már 10 éve oltja szomjunkat, és nem utolsósorban kiváló fröccsalapanyag. A majd’ 700 méter mélyből feltörő, 14000 éves vízből az elmúlt évtizedben 1 milliárd liter fogyott, így a zalaszentgróti nedű egy évig az egész országot frissíthette volna.
Bár az időjárás nem a könnyed szomjoltóknak kedvezett, de a Miklós Csabi és Dúzsi Tamás Juniborászok gyümölcsös és fűszeres, fehér és rosé boraival készült fröccsöket a résztvevők bepalackozhatták és magukkal is vihették a még remélhetőleg visszatérő indiánnyár melegebb napjaira.
Kommentek