Kultography

Könyvek a miskolci telefonfülkékben

Könyvek a miskolci telefonfülkékben

Kultography írása itt: - 2012-09-13 11:10

A Műút folyóirat szerkesztősége és a Kultmélyvíz civil akciócsoport közös kezdeményezése az olvasásra fókuszál. A miskolci fő utcán járók bármikor elvehetnek egy-egy könyvet a telefonálásra már nem használatos fülkékből, ha hoznak egy másikat cserébe. Az első ilyen "könyvtárat" az Európa téren avatják pénteken, és lehet majd könyvet cserélni a Miskolci Nemzeti Színház előtt is, valamint a Szinva terasz buszmegálló utcai oldalán - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az akció lényege, hogy a könyvespolccá átalakított "okos" telefonfülkében gyűlnek majd a könyvek: az arra járó városlakók szabadon olvashatnak és vihetnek el belőlük, persze ha cserébe hoznak egy másikat. A könyvcserepont népszerűsítésére a szervezők flashmob akcióra hívnak mindenkit, aki a saját gyűjteményéből szeretne hozzátenni a nyilvános könyvespolcokhoz. A "lelkiismereti alapokon" működő könyvcsere nem most indult, Nagy-Britanniában sok évtizedes hagyományai vannak - buszmegállókat, belvárosi foghíjtelkeket, aluljárókat használnak a szervezők arra, hogy könyvespolcokkal rendezzék be az arra járóknak az utcát.

Forrás: Kultography/MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása