Az étteremben a frissen készített wokos tésztaételekhez többféle – akár teljes kiőrlésű – tésztaalapot, vagy rizst, ezekhez pedig rengeteg feltétet választhatunk: a marha, csirke, sertés, kacsa vagy rák mellett rengeteg friss zöldség, gyümölcs, mag, esetleg tofu kerülhet az illatos-aromás szószok és friss fűszerek alá. Hatféle szószból válogathatnak kedvükre az édeskés-pikáns ízek kedvelői, a hagyományos teriyaki hívői, de a bevállalósabbak is megtaláják a számításukat, ha csípős ízekre vágynak.
Természetesen nem maradhattak le az étlapról a Tom Yum levesek, ezekből csirkés, rákos, vagy vega verziót is kóstolhatunk, friss zöldsalátával és az elmaradhatalan ragacsos rizs desszerttel együtt. Az italok között megtaláljuk a szokásos gyorséttermi felhoztalt, de szerencsére azért itt is akad egy-két különlegesség, a narancsos-bazsalikomos koktél például izgalmasan hangzik, de a trópusi hangulathoz passzoló ananász koktél (ananászból, almából és kókusztejből), szintén megmozgathatja az ínyencek fantáziáját is.
A mi választásunk risztészta alapra esett (amihez tojás, hagyma, sárgarépa és káposzta, fokhagyma és babcsíra is jár), ezt kacsával, fafülgombával és bambuszrüggyel egészítettünk ki, majd az egészet a mogyóró és kókusztej alapú, indnéz Satay-szósszal öntötték nyakon a választásunknak megfelelően. Bár a hatalmas adag tészta az utolsó falatig percek alatt tűnt el, egy burmai Green Curry-szósz jobb választás lett volna – a szósz egy kissé túl édessé tette az egész fogást, a citromfű és a lime frissessége talán egyensúlyba hozhatta volna ezt. A házi készítésű jeges tea viszont telitalálat volt, ezt bátran ajánljuk bárkinek.
Az alapanyagok láthatóan és érezhetően frissek, az ételek percek alatt elkészülnek, a kiszolgálás udvarias és gyors. Maga az étterem is kellemes, a falakat színes múanyag figurák díszítik – elég vicces formákat vonultatnak fel a ragasztott díszítősorok. Ha a földszint betelt, a galéria is várja a vendégeket, de végső esetben magunkkal is vihetjük az ételeket.
Árfekvését tekintve a szokásos gyorséttermi árakra számíthatunk: a tésztaalapok 990,- Ft-ba, a feltétek közül a húsfélék 290/490,- Ft-ba, a zöldségek és egyebek 150/190,- Ft- ba kerülnek, extrákat (pörkölt mogyoró, koriander, szezámmag és thai bazsalikom) 90,- Ft-ért választhatunk, a szószokért viszont nem kell külön fizetni. A levesek 790-1390,- Ft közötti áron kaphatók, a desszertet 390,- Ft-ért ehetünk.
Szóval, aki friss tésztára vágyik a belvárosban (Padthai Wokbar, 1056 Budapest, Október 6. utca 4.), az mostantól az olasz mellett a thai konyhára is számíthat.
Kommentek