Kultography

Kortárs német nyelvű krimiszerzők kiállítása

Kortárs német nyelvű krimiszerzők kiállítása

Kultography írása itt: - 2012-09-03 12:50

A Goethe Intézet összeállításában tizenhat németországi és ausztriai kortárs krimiírót, a bűnügyi műfajok széles skáláját mutatják be a politikai pszichotrilleren, a társadalomkritikán át a történelmi krimiig - mondta az MTI-nek, Kanyó Ursula a Goethe Intézet könyvtárvezetője.

A tárlat anyagát Tobias Gohlis német irodalomkritikus, krimiszakértő és újságíró állította össze. Azokat a szerzőket emelte ki, akiket krimi- vagy egyéb irodalmi díjjal is jutalmaztak - közölte Pancsosz Alexandra, az OIK német nyelvi referense.

Kanyó Ursula könyvtárvezető arról is beszélt, hogy a bűnügyi regényeket pár éve még a ponyvairodalom közé sorolták. Német nyelvterületen azonban a műfaj napjaikban reneszánszát éli.

A kiállítás két éve készült, először a Goethe Intézetben mutatták be, majd az ország partnerkönyvtáraiban, egyebek közt Pécsett, Kecskeméten, Szekszárdon és Egerben.

A tárlat az OIK-ban szeptember 21-ig tart nyitva.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása