– A Nemzeti Vágta a magyar tradíciókra épülő kulturális, turisztikai, gasztronómiai és történelmi településfesztivál, egy egyedülálló lovas ünnep. Már kezdetektől fogva fontos szempont volt, hogy a vendéglátás alkalmazkodjon a rendezvény eszmeiségéhez – mondja Lázár Vilmos, a Nemzeti Vágta elnöke. - Törekedtünk arra, hogy ne egy "büfé-várost" alakítsunk ki, hanem minden évben legyen valamilyen koncepció, tematika, mely köré felépítjük a kínálatot. A tapasztalatokból és a kritikákból tanulva, idén kicsit alakítottunk, bővítettünk a vendéglátáson, s mindenki igényének, pénztárcájának igyekszünk megfelelni - hangsúlyozza a hétszeres fogathajtó világbajnok.
– A Nemzeti Vágta látogatottsága megközelíti a százötvenezer főt, ezért is fontos, hogy mindenki, felnőtt és gyerek, megtalálja a neki tetsző választékot – teszi hozzá Kővári Imre, a házigazda vendéglátó Kővári Grill vezetője. - Az Országkonyha idei slágere a liba, de más ínycsiklandozó finomság is a pultra kerül. Négy húsféléből készülnek majd az ételeink: a messze földön híres magyar liba és a nagy tradíciókkal bíró magyar mangalica mellett tavi és folyami halainkból készült változatos ételeket, valamint újdonságként, kacsából készült fogásokat kínálunk.
Az étlapon szerepelni fog mangalica brassói, mangalica csülökpörkölt, zsírjában sült libamáj birsalmasajttal, fokhagymás busa steak, vagy épp kakashere pörkölt. Természetesen nem maradhatnak ki az olyan közkedvelt fogások sem, mint a libatepertő lilahagymával, a ludaskása, a szegedi halászlé, vagy a székelykáposzta, melyet ezúttal füstölt mangalica oldalassal kínálnak majd.
Kommentek