Kultography

Pénteken kezdődik a Kaláka Fesztivál Egerben

Pénteken kezdődik a Kaláka Fesztivál Egerben

Kultography írása itt: - 2012-06-28 11:08

A 33. alkalommal megrendezendő fesztivál azt követően költözik át hagyományos helyszínéről, a diósgyőri várból Egerbe, hogy Diósgyőrben felújítási munkálatok kezdődtek. A szervezők hét-nyolcezer látogatóra számítanak, akiket a város kollégiumaival és panzióival történt megállapodás alapján olcsó szállásokkal várnak.

Az új helyszínen 25 együttes és előadó koncertjén vehetnek részt a népzenerajongók. Fellépnek a műfaj legrangosabb hazai képviselői, például a Budapest Klezmer Band, a Csík Zenekar, Ferenczi György és a Rackajam, a Gajdos, a Kaláka, a Muzsikás és a Vujicsics együttes.

A koncerteket színes kulturális program kíséri; a vár alatti Dobó téren kézműves piacot, iparművészeti kirakodóvásárt rendeznek, valamint a várban moldvai és ír táncházban, folkkocsmában rophatják a látogatók. Lesznek képzőművészeti kiállítások és filmvetítések is. A részletes program a www.kalakafesztival.hu oldalon olvasható.

A MÁV-START és a GYSEV is csatlakozik a Kaláka Fesztiválhoz azzal, hogy a rendezvényre utazóknak 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármely belföldi állomásról Egerbe. A kedvezményt csütörtöktől hétfőig lehet igénybe venni. A kedvezményes árú jegyet a visszautazáshoz az információs központban, a Városháza főbejárata mellett, a Dobó tér 2. szám alatt le kell bélyegeztetni.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása