Kultography

Érinthetetlenek - popmusical két felvonásban

Érinthetetlenek - popmusical két felvonásban

Tóth Marianna írása itt: - 2012-06-28 14:00

A darab az 1960-as évek New Yorkjába kalauzol. A Keresztapa-trilógia után már szinte klasszikusnak számít, ha egy maffiafőnökről és annak családjáról szól a történet, itt mégis kicsit másról szól a fáma. A banditalét helyett sokkal inkább az emberi értékekre helyezi a hangsúlyt Tallér Edina írónő. A kellemes modorú maffiafőnök ugyan nap mint nap életekről és milliókról dönt, de nem tud mit kezdeni azzal, hogy szeretett lánya szerelmes lett a város legdörzsöltebb rendőrnyomozójába, Nickbe, aki nem mellesleg őt akarja rács mögé dugni. Vajon sikerül neki? Előjáróban annyit elárulhatunk, a katarktikus élmény természetesen nem marad el.

Az Érinthetetlenek produkciójában a hazai könnyűzene legismertebb dalai csendülnek fel, mint a Bonanza Banzai címadó, Érinthetetlenek című száma, emellett Eddát, Deák Billt, Császár Elődöt, Emergency House-t is hallhattunk újszerű hangszerelésben megszólalni. Maga a szereposztás is parádés. Többek között a főszereplő Magyar Bálint, úgyis mint szerelmes „búsképű lovag”, máskor pedig a csavaros eszű detektív szerepében tetszeleg, aki elszántan készül évek óta elkapni a maffiavezért. A 14 tagú élőzenekar, a 24 tagú revütánckar, a színpompás jelmezek kavalkádja, a szokatlan látvány és pirotechnikai elemek, valamint az önmagában is elkápráztató, több mint 200 négyzetméteres LED-fal igazi Broadway-hangulatot varázsoltak elénk erre a pár órára. A darab színpadi technikáját tekintve is merőben újszerű.

[caption id="attachment_28196" align="aligncenter" width="660" caption="(MTI Fotó: Marjai János)"][/caption]

„És ami csonka itten, az egész lesz.” Simon Kornél, a darab rendezője az előadás megkezdése előtt Shakespeare Rómeó és Júliájának prológusából elhíresült mondatával köszöntötte a nézőtéren ülőket. Elárulta, jól jött volna még egy nap a próbákra, hiszen az előadás alatt a második felvonásban még csak most próbálgatták a színpadi megvilágításokat, hogy az ősbemutatóra tökéletes fénypompában ússzon a színpad. Ebben az értelemben valóban jól jött volna még egy nap, de mostanra már lement a főpróba, és egy ígéretes produkciónak lehetnek szem és fül tanúi a nézők az elkövetkező négy napban.

Az idei nyár kihagyhatatlan programja négy előadási napon várja vendégeit, június 28-tól július 1-ig.

Jegyek www.szabadter.hu

Olvasd el korábbi interjúnkat is Andrádi Zsanettel, a darab egyik főszereplőjével.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása