Kultography

Lelki fröccs Csernus Imrétől a város új borbárjában

Lelki fröccs Csernus Imrétől a város új borbárjában

Kultography írása itt: - 2012-06-01 15:00

Ahogy arról korábban beszámoltunk, fesztivállal ünnepli nyitását az Akvárium Borbárja, így a kóstolópoharakba finom  magyar borok kerülnek, és ezek mellé most akusztikus zenei dallamok párosulnak. A Belvárosi Fesztivál részeként nyílt rendezvényen olyan borászokkal is találkozhatunk, akik önerőből nem jutnának el a nagyközönségig, de boraik mindenképp érdemessé teszik őket erre.

Az Akvárium mellett nyílt borbár azokat várja, akik a fesztiválon kaptak kedvet a minőségi borokhoz, vagy már régóta annak szerelmesei. A kínálat a magyar borvidékek kiválóságait sorakoztatja fel, elsősorban közép- és felső árkategóriában, lefedve az összes fontos hazai borvidéket. Maga a hely egy barátságos, letisztult design-t képvisel, ahol ötletes megoldásokkal dobták fel, ilyen például a fehér hordófal. A nyugodt környezetben kevés dolog vonja el majd figyelmünket a borok élvezetétől, és ez így is van jól. A megnyitón többek között szekszárdi, villányi és almagyarérseki borok kerültek a poharakba, és ha csak ezekből indulunk ki, lehet, hogy hamar kedvenc helyeink közé fog tartozni az Erzsébet tér borbárja. Megkóstolhattuk többek között Csernus Imre borát is, amely stílszerűen a Lelki fröccs nevet kapta, és Csutorás Ferenc borász munkáját dícséri.

Ahogyan a Time for Wine fesztiválon, a borbár kínálatában is találunk olyan borokat, amelyeket eddig csak ritkán, vagy talán soha nem kóstolhattunk. Ez azért is jó hír, mert a bor esetében is igaz, hogy nem feltétlenül a legnépszerűbb, legismertebb borok a legjobbak, sok termelő kiváló boraival
sem tud kitörni az ismeretlenségből, így a most nyíló borbár jó bemutatkozási lehetőség.

Az Akvárium Klub borbárját ajánljuk azoknak, akiknek kevés szabadidejük van, mert jól frekventált, könnyen elérhető helyen fogyaszthatnak kiváló magyar borokat, és ajánljuk azoknak is, akik szívesen töltenek el egy estét baráti társaságban finom italokat kortyolgatva.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása