Kultography

Ahol még a macaron is pálinkából készül: Budapesti Pálinkafesztivál

Ahol még a macaron is pálinkából készül: Budapesti Pálinkafesztivál

Kultography írása itt: - 2012-05-07 17:49

Tavaly a Budapesti Pálinkafesztiválon új sorozat vette kezdetét: a rendezvényt tematizálták a szervezők a pálinka legfontosabb alapanyaga, a gyümölcs szerint. Elsőként a szilva mutatkozott be, idén pedig a barack kerül a középpontba. A rendezvényen több mint huszonöt kiállító, pálinkafőzde és kereskedő kínálja finomságát a budavári Hunyadi és az Oroszlános udvarban. A gasztronómiai élményeket a házi sajtok, finom borok és pezsgők, továbbá az elmaradhatatlan kolbászház teszi teljessé!  Újra lehetőség nyílik a pálinka- és a csokoládéfogyasztás új műfajával találkozni, a párosításukból tökéletes élvezeti forrást kreálni. A megszokott és új ízeken túl a fesztiválon kiemelt helyet kapnak majd a barack éve keretében készült ételspecialitások is, méghozzá a „Barackos” udvarban.

Az XXL Catering szervezésében Takács Lajos (Olimpia), Ádám Csaba (Kereskedőház, Szentendre) és Palotai Csaba (nU Bisztronómia), csapata  ismét kitelepül és rendhagyó finomságokkal várja a vendégeket. Az általuk kreált menüben egészen különleges ízkombinációk szerepelnek: kacsapástétom barackpálinkás zselével, konfitált oldalas karamelizált baracklekvárral és édesköménysalátával, valamint Rákóczi túrós barackpálinkás szorbéval.

A kínálat között szerepel a napköziből ismert baracklekváros deszka,  valamint barackos túrógombóc bazsalikomos baracklekvárral, helyszínen főtt házi barackos krumpli gombóc, fahéj öntettel, és helyben sült házi rétes. Az esemény fő attrakciója az év pálinkája lesz, amelyet közösen készítettek el az ország pálinkafőzői: Harmatrázó, Gusto, Békési, Rézangyal, Villányi, Schiszler, Szalontai, Csalló, Rex, Hegyközi és Zwack.

Többféle pálinkás macaron közül válogathatnak a fesztiválozók. A népszerű francia sütemények készítője, a Konyha-szigetek főzőiskola a Macaron Nap sikere után barack-, kökény-, birs-, ágyas málna- és szilvapálinkákkal „fűszerezi” a gluténmentes finomságokat, amelyekbe - mint kiderült -, Rézangyal, Márton és lányai, valamint Békési párlatok kerülnek.

A fesztiválon az élőzene sem hiányozhat, a nagyszínpad fellépői között ott lesz a PUF, az OchoMacho, akik akusztikus koncertjüket rögtön a nyitónapon, május 10-én este adják. A Mistery Gang és a Balkán Fanatic szintén ezt a hangzásvilágot erősíti, ahogy a tízéves, jubileumi évét ünneplő Kowalsky meg a Vega is.

A részletes program és bővebb információ a Budapesti Pálinkafesztivál oldalán érhető el.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása