Kultography

Marcus Miller is az Aréna vendége lesz

Marcus Miller is az Aréna vendége lesz

Kultography írása itt: - 2012-05-02 10:30

A világhírű zenész először klarinéton tanult meg játszani, de azóta professzionálisan szólaltatja meg a billentyűket és a basszusklarinétot, de mindenek felett három évtizede a világ összes kritikusa és rajongója által a legjobb elektromos basszusgitárosának tartott művész. Mintegy ötszáz albumon szerepel a neve, stílustól függetlenül. Muzsikált többek között Donald Fagen és Eric Clapton, George Benson, Dizzy Gillespie, Joe Sample, Wayne Shorter és Grover Washington, Jr. albumain, de hallhatjuk őt Roberta Flack, Paul Simon és Mariah Carey lemezein is. Aretha Franklin, Chaka Khan, sőt Jay-Z és Snoop Dogg is vele akart dolgozni, csakúgy mint Z.Z. Hill, Billy Idol, Al Jarreau és Michael Franks, sőt az operaénekes tenor, Kenn Hicks is őt kérte fel közös munkára.

A jelenben Marcus érdeklődése és tevékenysége túlmutat a művészi törekvéseken.  2007-ben ő volt a házigazdája az első   North Sea Jazz Cirkálónak, ami nem csak azt jelentette, hogy a zenekarával fejre állította a hajót, de olyan művészeket nyert meg maga mellé a színpadra, mint Herbie Hancock, McCoy Tyner, David Sanborn és a Dee Dee Bridgewater,  Roy Hargrove, James Carter, DJ Logic és Medeski, Scofield, Martin & Wood. A rajongóknak minden nap gondosan felépített programokat szervezett, és számos  spontán jam session élményével térhettek haza. Marcus ugyanitt szemináriumokat tartott, nyilvános beszélgetéseket vezetett az ott lévő hírességekkel. Ez az út olyan sikeres volt, hogy 2009-ben meghívták a Playboy Jazz Cirkálóra a Karibi-térségbe, és ma ő az egyik házigazdája a Smooth Jazz Cirkálónak David Sanborn társaságában. A két művész egy nyári közös turnéra is összeállt George Duke-kal az Egyesült Államokban és Japánban.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása