Kultography

A megengedett sebességet 210-zel túllépve száguldott Button Budapesten

A megengedett sebességet 210-zel túllépve száguldott Button Budapesten

Kultography írása itt: - 2012-05-01 16:49

– Extrém élmény volt ezen a pályán vezetni, amelyet a tömeg még tovább fokozott. Elég egyenletlen az út, nem ilyen autókra tervezték. 260 kilométer/órára  tudtam gyorsulni az autóval, ami azt hiszem elég nagy sebesség, pont 210 kilométerrel több, mint az itt megengedett – mondta Jenson Button, 2009 világbajnoka.

A nyári hőség ellenére mozdulni sem lehetett a Bajcsy-Zsilinszky út melletti járdákon a belvárosi futam idején. Button első alkalommal csaknem fél háromkor állt rajthoz, ennek ellenére már dél–fél egy körül gyülekezni kezdtek a nézők, hogy a legjobb helyet foglalhassák el a pálya mellett. Egy-egy futamon Button kétszer tette meg oda-vissza az utat. A pilóta a tavalyi versenyautójával rótta a köröket az alkalmi pályán.

Amikor épp nem Jenson Button száguldott a Bajcsyn, akkor a Hungaroring szervezésében autó-, motorversenyzők bemutatóját láthatták az érdeklődők. A helyszínen lévők láthatták például Talmácsi Gábort és Michelisz Balázst is a pályán.

Fotó: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása