Kultography

Vegyes érzelmek a Hobbit első felvételei láttán - a rendező bízik a sikerben

Vegyes érzelmek a Hobbit első felvételei láttán - a rendező bízik a sikerben

Kultography írása itt: - 2012-04-29 11:02

A minap a Cinemacon elnevezésű filmes mustrán vetítettek le egy 10 perces filmrészletet A hobbit: Váratlan utazás című, még előkészület alatt álló filmből, amelyet az eddigiektől eltérő módon nem 24, hanem 48 képkocka per másodperces (fps) felvételi technológiával készítettek el. Az új megoldás általánosságban nem tetszett azoknak, akiknek volt szerencséjük betekinteni az anyagba, annak ellenére, hogy a történetet mindenki lenyűgözőnek találta. A 48 fps-es pergetési ütem ugyanis sokkal közelebb áll a videó minőséghez (amellyel egy tévéhíradót vagy egy szappanoperát vesznek fel), mint a hagyományos filmes hangulathoz. Bár a filmgyártásban használt legtöbb technológia rengeteget fejlődött, a filmes hatásért felelős 24 fps-es megoldást mindeddig nem vetették el. Az Oscar-díjas Peter Jackson filmje emellett 3D-s változatban készül, így biztosan egész más élményt nyújt majd a nézőknek.

A The Hollywood Reporter filmes magazin híradása szerint egyébként Peter Jackson kiáll az újító elképzelés mellett, így nyilatkozott: "[A reakciók] nem leptek meg különösebben, hiszen ez valami új!" Egy telefoninterjúban kifejtette: "Számos kritikus reakcióját olvastam, amely arról szól, hogy ez valami teljesen más. Nos, valójában ez tényleg teljesen más. Azonban azt gondolom, hogy kétséget kizáró módon ez pozitív irányban hat a 3D-re, az elbeszélő jellegű történetekre, illetve azokra a filmekre, amelyek azt szeretnék elérni, hogy a néző valóban átélhesse a történetet."

A filmet várhatóan december 14-én mutatják be, - ez lesz az első komolyabb lélegzetvételű mozi, amelyet 48 kép per másodperces sebességgel vetítenek, és amely így egy teljesen más esztétikai megjelenést eredményez, a rendező szerint legalábbis sokkal élethűbb élményt jelent majd.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása