Kultography

Világsztárokkal és színes programokkal vár az I. Zsolnay Fesztivál

Világsztárokkal és színes programokkal vár az I. Zsolnay Fesztivál

Kultography írása itt: - 2012-04-24 19:00

Április 27-én veszi kezdetét a baranyai megyeszékhely I. Zsolnay fesztiválja, amely a nevéből is sejthetően valószínűleg nem utoljára köszönti a jó időt. A fesztiválnyitányon meghallgathatjuk Lackfi János és Márta István kórusmű ősbemutatóját, amelyet a gyárudvaron füstperformansz követ majd. Az estet a Markovic testvérek zárják majd, aki ismeri Boban és Marko muzsikáját, tudhatja, hogy a hangulatra nem lehet majd kifogás.

Másnap aztán teljes fordulatszámon pörögnek majd az események, a negyed valamennyi intézménye bekapcsolódik majd a programokba, így a Bóbita Bábszínházban gyermekelőadás, a re:public galériában underground plakátok, a művészeti kar épületében pedig a hallgatók munkái és előadásai várják a vendégeket. A szombat esti hangulatról Lajkó Félix, majd a colorStar gondoskodik.

A vasárnap a folklór jegyében telik majd, ugyanis olyan népzenészek adják át egymásnak a színpadot, mint Palya Bea, a Csík Zenekar, de itt lesz a legendás portugál együttes, a Madredeus, akik hazánkban csak Pécsett lépnek majd fel. Hétfőn lesz HArts: DJ-VJ-Live painting párbaj, Takáts Eszter – Müller Péter Sziámi Akusztik, este pedig a dob lesz az úr, ugyanis a Pirogránit udvaron a Les Tambours du Bronx együttes 17 tagja szintetikus hangok, minták és ének kíséretében erőteljes ritmusban játssza dalait, amelyekben az industrial, az afrobeat, a drum'n'bass, a hip-hop, a rock, a metal, a hardcore keveredik a zenei csemegéket kedvelők legnagyobb örömére.

A fesztivál zárónapján Katona-maraton lesz, ugyanis a budapesti Katona József Színház előadásait tekinthetik meg a kilátogatók. Szókratész védőbeszédjét Haumann Péter mondja el, láthatjuk a Mennyekbe vágtató prolibuszt, a Lószúnyogot, valamint a Hullám és gumikötél előadásokat. De nem csak a katonások készülnek színházi darabokkal: a Janus Egyetemi Színház Fringe-díjas Hoppáretikülje is műsoron lesz, csak úgy mind Alessandro Baricco kiváló monodrámája, a Novecento. Törőcsik Marival és Trill Zsolttal a főszerepben látható lesz a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház előadása is, a Szarvassá változott fiú.

A fesztivál valamennyi napján gyerekprogramokkal várják a kisebbeket, lesz kézműves foglalkozás, bábszínház, és az érdeklődők a tekerőlantot is behatóbban megismerhetik majd. Délutánonként a magyar jazz nagyjai tartanak workshop-ot, itt lesz Balázs Elemér, Balázs József és Lakatos Pecek Krisztián is. Két program között is szórakozhatunk, hiszen a pécsi színészek performansszal színesített idegenvezetést tartanak, de Palya Beával is tehetünk egy éneklős sétát a negyedben. Ha pedig intergalaktikus utazásra vágyunk, a fesztivál idején nyíló Planetáriumban azt is megtehetjük majd. Árilis 27-én és 29-én véradásra is szánhatunk egy kis időt, és a szervezők jóvoltából a sikeresen vért adók az esti koncertre is jegyet kapnak majd.

A fesztiválra utazóknak a MÁV-Start Zrt. 50%-os kedvezményt biztosít a teljes árú utazás árából. A kiindulási állomáson 50%-os alkalmi menettérti jegyet kell váltani Pécsre, majd a helyszínen lepecsételtetni a fesztivál információs munkatársaival, így a visszaútra is érvényessé válik a menetjegy. Az akciós jegy utazásra április 26-án 0 órától május 2-án éjfélig használható. A fesztivál napijegyek a kedvezményes utazást biztosító jegy felmutatásával 10 százalékkal olcsóbban válthatók!

További rengeteg program és információ a Zsolnay Fesztivál hivatalos oldalán érhető el.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása