Kultography

Ismét lesz Mandula Fesztivál a Balaton-felvidéken

Ismét lesz Mandula Fesztivál a Balaton-felvidéken

Kultography írása itt: - 2012-04-16 12:50

A Mandula Fesztivált Alsóörs, Csopak, Felsőörs és Lovas a turisztikai szezon meghosszabbítása jegyében hívta életre, ez a Balaton-felvidéki települések korai szezonnyitó rendezvénye, amely évről-évre népszerűbb - mondta a menedzser.

A különböző helyszíneken megrendezendő programokon hagyományosan mintegy kétezer látogató vesz részt.

Csütörtökön hatkor a Balaton Riviéra zászlós boráért versennyel, a borok szakmai bírálatával kezdődik az idei programsorozat, mely április 26-án A Bakony-Balaton Geopark kultúrtörténeti emlékei - Kő és kultúra című fotókiállítás megnyitójával folytatódik a felsőőrsi Civilházban.

Április 27-én a lovasi Nagy Gyula galériában Papp János festőművész kiállítását, majd az egész hétvégén számos érdekes programot kínáló fesztivált nyitják meg Csopakon. Ugyanitt, a művelődési házban Táblaképtöredékek címmel Mészöly Zsófia festő-restaurátor művész tárlatát tekinthetik meg a látogatók, és ezen a napon hirdetik ki a borverseny eredményeit.

Április 28-án ökopiac nyílik Csopakon a Balaton Borkúria udvarán, Felsőőrsön pedig átadják a Malomvölgyi tanösvényt. Déletőtt tíz órától délután négyig ingyenes vitorlázásra nyílik lehetőség az alsóőrsi mólótól.

A kirándulni vágyók tíz órától a Vörös homokkő geotúrára nevezhetnek be, amely az alsóőrsi művelődési háztól indul. Alsóőrsön ezen a napon számos szórakoztató programot kínálnak a művelődési ház parkjában; színpadi előadások, vidám színdarabok, balatoni népdalok, népzene, néptánc szerepel a műsorban, és lesz kézműves kirakodóvásár, íjászat, fafaragás, csipkebemutató, élő kovácsműhely, arcfestés, gyerekprogramok, étel- és borkóstoló is. Délután hattól a Muzsikás együttes koncertezik.

29-én reggel nyolckor veszi kezdetét a Bakony-Balaton Horgászszövetség és a Csopak-Paloznak Horgászegyesület  szezonnyitó horgászversenye a csopaki strandon. A nap folyamán több túra és akadályverseny is lesz, fél kilenckor kezdődik a hagyományos halászléfőző verseny a csopaki strandfürdőnél. Délután mandulás süteményeket versenyeztetnek, este pedig táncházzal zárul a fesztivál.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása