Kultography

Korrupció, vér és happy end visszakézből

Korrupció, vér és happy end visszakézből

Mádai Adrienn írása itt: - 2012-04-15 19:00

Samuel (Gilles Lellouche) ápolóként dolgozik egy kórházban, ahol megpróbálnak meggyilkolni egy beteget, de hála szemfülességének ez nem sikerül. A hőstett azonban nem maradhat megtorlatlanul, az életmentésért cserébe a rosszfiúk elrabolják hősünk várandós feleségét, és ezzel kezdetét is veszi az üldözős, menekülős, túszcserés móka-kacagás. Samuel elrabolja a megmentett férfit a kórházból, akiről kiderül, hogy gyilkossággal vádolják, amit azonban nem ő, hanem a rend bátor és meglehetősen korrupt őrei követtek el.

Sok váratlan fordulatra ne számítsunk, csak a szokásosra: a rossz fiúk megölnek pár jót, a hősnek nem sikerül ripsz-ropsz visszaszerezni várandós feleségét, a frissen lelőtt és összevarrt emberek úgy futkorásznak, mintha nem lelőtték, hanem csak megkarcolták volna őket. Unalmasnak azonban semmiféleképpen sem nevezhetjük a Visszakézbőlt, az események folyamatosan pörögnek, nincsen egy üres járat sem a filmben, a figyelem végig a vászonra irányul.

Cavayé egyetlen újszerű dobása, ami mind ötletként, mind megvalósításában kiválónak mondható: a feleség és az ártatlanságot bizonyító videofelvétel begyűjtése. Az akció helyszíne ugyanis nem más, mint a helyi rendőrség épülete, ahova hőseink, körözött bűnözőkként nem sétálhatnak csak egyszerűen be, már ha ki is akarnak onnan jönni bilincs nélkül. Ezért jön a remek ötlet és a város összes bűnbandáját beszervezik, hogy a megbeszélt időpontban mindenki kezdjen el garázdálkodni, lopni, betörni, amitől akkora lesz a felfordulás, hogy két új arc már fel sem tűnik a rendőrségen.

A hatalmas zűrzavart pedig egy óriási happy enddel zárja Cavayé, ami talán már egy kicsit túl rózsaszínre is sikeredett. Anyuka és hét és fél hónapra született magzata megússzák különösebb trauma nélkül, győznek a jók és Samuelünk is nyugodtan alhat ezután az ágyában.

A Titanic Filmfesztivál Francia zátonyok szekciójában igazán üde színfolt a Visszakézből, amit minden akciófilm szerető embernek jó szívvel ajánlunk.

Vetítések:

04.16. 18: 00 KINO

04.19. 19:00 Uránia Nemzeti Filmszínház - Csortos terem

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása