Kultography

Ritkaság: romantikus, magyar és krimi

Ritkaság: romantikus, magyar és krimi

Bender Krisztina írása itt: - 2012-04-01 10:00

Jack Strimmer, az ötvenes éveiben járó Broadway-rendező mind munkájában, mind magánéletében sikeresnek mondható – első látásra. Darabjai meghódítják a színház rajongóit, otthon pedig két gyermek és egy szerető feleség várja. Ám amikor új darabjának férfi főszereplőjét megmérgezik, női főszereplője pedig még szerető feleségét is kitörli az agyából, élete kezd szétesni. Egy egyre szövevényesebb bűnügybe csöppen, mely nap, mint nap újabb meglepetéssel szolgál. Amikor női főszereplőjét is támadás éri, azon kezd gondolkozni, ki akarhatja, hogy a premierje elmaradjon… vagy valami egészen másról van szó?

A magyar romantikus krimi kedvelői nem lubickolnak lehetőségekben, és valljuk be, szerzőket sem igen tudnánk felsorolni. Selmeczi Mari ezt kínálja nekünk: egy kis bűnügyet, egy kis romantikát, és némi bepillantást a színházi függönyök mögé.

A történet fordulatos, néhány helyen azonban mégis kiszámítható. Az olvasó kíváncsi lesz, ám talán túl korán jön rá a megoldásra, így a végén a szereplők okfejtései már nem jelentenek számára újdonságot. Ezért, bár az első rész magával sodorja az olvasót, a legvége már kevéssé tudja megtenni ugyanezt. A karakterek jól megformáltak, ámde kicsit sablonosak, akárcsak néhol a párbeszédek.

Ettől függetlenül műfajának megfelel és könnyed kikapcsolódásnak pont jó.

Selmeczi Mari regénye az Ulpius-ház gondozásában jelent meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása