Kultography

A Keringőkirály újra Budapesten

A Keringőkirály újra Budapesten

Kultography írása itt: - 2012-03-30 12:30

André Rieu, a legismertebb holland hegedűművész, ötévesen kezdett hegedülni egy amúgy is muzsikus családban (édesapja a Lipcsei Opera igazgatója volt.) Kiváló zeneiskolákba és magántanárokhoz járt, ám a zeneakadémiára nem nyert felvételt. Ekkor döntött úgy, hogy zenekart szervez és így próbálja kamatoztatni tudását. Ekkor indult útjára az André Rieu és az 1998 óta őt kísérő hatvan fős Johann Strauss Orchestra, amely azóta világhírnévre tett szert.

A budapesti koncerten a hegedűművész a közelmúltban megjelent And The Waltz Goes On című albumának dalait mutatja be, aminek címadó szerzeményét az Oscar-díjas színész, Sir Anthony Hopkins írta. Rieu Népszerűségét nem csak virtuozitásának, hanem vállalkozó kedvének és színes egyéniségének is köszönheti. Fellépéseiről nem hiányozhat a humor és a jókedv sem. Koncertjein gyakran vendégül látja például az osztrákok közkedvelt sztárját, DJ. Ötzit is, de más számos híresség is megtisztelte már hangversenyeit.

A művész 1992-ben adta ki első lemezét, amelyet azóta számtalan cd és dvd követett, mindent összesítve a mostani a negyvennegyedik a sorban. A keringőkirály tehetségéről sokat elmond, hogy ennyi album után is bármerre jár, teltházas koncerttermek várják, legyen szó a világ bármely városáról.

Számos zenei díj mellett holland és francia lovagrend tagjának is mondhatja magát, emellett Limburg-ban érdemrendet vehetett át. Saját koncertjeit ő maga így írja le: „Minden koncerten az a célom, hogy közönségemnek egy felejthetetlen estét szerezzek. Szeretek a közönségemmel beszélni és a szemükbe nézni. A közönség egy színes koncertet képzelhet el, gyönyörű melódiákkal, keringővel, meglepetésekkel, tenorokkal és a gyönyörű szopránokkal."

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása