Kultography

Bulizd körbe Európát!  - a legjobb külföldi fesztiválok idén nyáron

Bulizd körbe Európát! - a legjobb külföldi fesztiválok idén nyáron

Kultography írása itt: - 2012-03-03 19:25

Exit Festival - Szerbia

Több mint tíz éve rendezik meg Újvidéken a régió egyik legnagyobb fesztiválját, a tavalyi évben is komoly konkurenciát jelentett a Szigetnek a legjobb európai fesztivál címéért folytatott versenyben. Az Exit szervezői idén is kitettek magukért, ugyanis egy igazi rocklegendát, a Guns N' Roses-t sikerült Szerbiába csábítani. Önmagában ezért is érdemes július 12 és 15 között ellátogatni, de a fesztivál nagyszínpadán fellép majd a Gossip (ők hozzánk is jönnek majd augusztusban), a New Order, valamint a Wolfmother.

Woodstock Festival - Lengyelország

Nem sokkal a Sziget előtt, augusztus 2-4 között a "klasszikus" woodstock-életérzés várja a látogatókat. Az idei nagy nevek eddig a Machine Head, a Ministry, vagy éppen a Hardcore Superstar. Az Odera melletti Kostrzynban rendezett fesztiválon két színpadot állítanak fel évről-évre, a nemzetközileg elismert sztárfellépők mellett Lengyelország legjobb bandái, és a feltörekvő tehetségek ishelyet kaphatnak.

Open'er Festival - Lengyelország

Szintén Lengyelországban, parádés névsor alakulgat július első hetére. Gdynia városába látogat a Bon Iver, Björk, a Franz Ferdinand, Wiz Kalifa, a Gogol Bordello, és még sokan mások. A részletes program elérhető a hivatalos weboldalról, ahol az érdeklődők jegyet és szállást is foglalhatnak.

INmusic Festival - Horvátország

Míg Szerbiában a Guns N Roses érkezik, addig a zágrábiak is legendás együttes érkezését várhatják a The Cranberries személyében. Az ír együttes fellépése azért is különleges, mert évek óta nem léptek fel együtt. Június utolsó három napjában Dolores O'Riordan bandáján kívül fellép a Mando Diao, a Franz Ferdinand, és a Gogol Bordello is.

Pinkpop Festival - Hollandia

The Ting Tings, Soundgarden, Bruce Springsteen, James Morrison - néhány név és meggyőző érv egy hollandiai utazásra. A Pinkpop Európa egyik legrégebbi fesztiválja, több mint negyven éve rendezik meg, és ahogy az előbbi fellépőkből is látszik, mindig nívós programmal várja a fesztiválozókat. Landgraaf városa május 26-tól 28-ig várja a rajongókat, akik egy óriási bulival készülhetnek fel a nyári fesztiválszezonra.

Rock Am Ring - Németország

Inkább csak emlékeztetőül írunk róla, ugyanis Németország talán legnagyobb rockfesztiváljára már most minden jegy elkelt. A fellépők névsorát tekintve ez nem is csoda: Metallica, The Offspring, Motörhead, Boyce Avenue, és még sok világsztár érkezik majd. A fesztivál különlegessége a helyszín is, nevének második fele ugyanis a Nürburgringből ered. Ahol a F1 rajongók a kedvenceiknek drukkolnak, ott a rockrajongók az év legnagyobb buliját tartják.

Tomorrowland - Belgium

Boom városába hívogatnak a szervezők, akik ebben az évben is ütős programmal várják vendégeiket, elsősorban az elektronikus zene szerelmeseit. Itt lesz Avicii, Fatboy Slim, Calvin Harris és Carl Cox, hogy csak néhányat említsünk a fellépők közül. A július utolsó napjaiban rendezett fesztivál vadregényes helyszínen 2005. óta európa egyik legjobbjának számít.

Nova Rock - Ausztria 

Nem kell messzire menni, ha határainkon túl keresünk ütős rockfesztivált. A Nickelsdorfban rendezett koncertek évek óta vonzák a magyar rajongókat is. A fellépők között van a Guns N' Roses, Marylin Manson, a Linkin Park, a Parl Jam, vagy éppen a Prodigy. Soprontól nincs is messze, ráadásul más nyugat-európai fesztiválokhoz képest teljesen megfizethető. Annek ellenére, hogy a Nova Rock mindössze három napos, a program biztosan kárpótol az idő rövidségéért.

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása