Kultography

Indul a Tavaszi Trendfesztivál

Indul a Tavaszi Trendfesztivál

Kultography írása itt: - 2012-03-02 08:57

Mától a legújabb idei színtrendek rendhagyó bemutatásával indítja a fesztivált a 15. Lakástrend Kiállítás. Az egész hétvégén át tartó programsorozat a legújabb stílustippeket mutatja be a lakberendezés és a hozzá kapcsolódó festés, a kertépítészet, a bútortervezés, az ékszerdizájn világából. Ezekhez a programokhoz kapcsolódik a Budapest Essential Looks divatesemény, amely a divattervezés, a legújabb fodrász- és sminktrendeket mutatja be.

A hagyományteremtő fesztivál a Dulux Let's Colour kampányával veszi kezdetét: a Let's Colour Településszépítő Egyesület 2012-ben is keresi azokat a közösségi tereket, amelyeket a festés segítségével éleszthet újjá. Idén nemcsak települések közösségi terei pályázhatnak a színesítésre, hanem dizájnerek is benyújthatják terveiket. Ezek közül zsűri választja ki azt a street-art munkát, amelyet később megvalósítanak - hangzott el az esemény csütörtöki tájékoztatóján.

A Lakástrend részekét a madeinhungary tárlat a legkiválóbb magyar dizájnereknek munkáinak bemutatása mellett a Visegrad Fund, a Cseh Centrum, a Lengyel Intézet és a Szlovák Intézet támogatásával elhozza a Meeting of European and Central Eastern European Design (meed) fiatal cseh, lengyel és szlovák vendégtervezőit

A belső enteriőrök bemutatása mellett kertépítészeti megoldások, klímabarát otthoni berendezések és ötletek az Év Lakberendezője és az Év Ékszere díj átadásán túl számos szakmai programmal is készülnek a szervezők.

A Budapest Essential Looks divatesemény első napján a fiatal magyar tervezők mutatkoznak be, szombaton nyilvános főpróbákra kerül sor és délután a Magenta és a Sugarbird ruhagyártó cégek mutatják be legfrissebb kollekcióikat. Vasárnap esküvői divat- és frizurabemutatóval várják az érdeklődőket.

A két program egy közös belépőjegy váltásával látogatható részletes műsor az esemény honlapján  olvasható.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása