Kultography

Táncparádé és közösségi filmforgatás, ez a Szevasssz Tavasssz!

Táncparádé és közösségi filmforgatás, ez a Szevasssz Tavasssz!

Kultography írása itt: - 2012-03-01 08:40

Ha valamikor ideje van a táncnak, akkor most csak igazán! Minél inkább szűkülnek lehetőségeink, annál többször, annál több helyen kell tennünk e beszűkülés ellen. Erről szól a Szzzevassz Tavassz! rendezvénysorozat, amely egy március 9-étől június 12-éig tartó, a Budapest Tánciskola táncosaira és koreográfusaira épülő három hónapos akciósorozat, flash-mobokkal megtűzdelve. Budapest számos pontján és intézményében szerveznek előadásokat, utcai felvonulásokat. Az események listája folyamatosan bővül, érdemes szemezgetni ezek közül.

A kortárstánc legkorszerűbb művészeti eszköztára jelenik meg a táncosok akcióiban. Az utcatáncosok virtuozitása egyesül a hagyományos tánctechnikák értékeivel. Szabad játék a kompozícióval: néhol rögzített mozgásanyagok szabad struktúrákban, másutt improvizált mozgásanyagok kötött struktúrákban. A lényeg a táncosok hiteles, energikus kapcsolata egymással és a közönséggel.

A táncesemények intenzitásának velejárója viszont azok illékonysága. Éppen ezért egy film alkalmas ellensúlyozni a tánc e gyengéjét. A szervezők ezért közösségi filmforgatást is terveznek, amelynek célja térben és időben kiterjeszteni a hatást. Az alkotók célja, hogy a film apropóján teszteljék és fókuszálják mindazon emberek energiáit, akik nem akarnak egy unalmas és buta világban élni, s ezért tenni is képesek. A Goliwood és a Katapultfilm koprodukciójában - Angelus Iván és Angelusz Iván nevével fémjelezve - Kémhatás címmel közösségi film készül. A kreatív dokumentumfilm fő célja a kapcsolatteremtés, két legfontosabb jellemzője az interaktivitás és a kreativitás, központjában pedig a tánc áll majd. A szervezők országos felhívással keresik azokat a kreatív közösségeket és egyéneket, akik a saját városukban, tereiken is létrehoznának táncos megmozdulásokat. A készülő film egyik főszerepét Rudolf Péter vállalta. A Kémhatás című film kizárólag alternatív képrögzítő eszközökkel készül: Full HD telefonokat, GoPro kamerákat, biztonsági kamerákat, modellhelikopteres kamerákat, fényképezőgépeket használnak majd profi és önkéntes „operatőrök”.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása