Kultography

A 10-es szám jegyében rendezi tavaszi fesztiválját Vác

A 10-es szám jegyében rendezi tavaszi fesztiválját Vác

Kultography írása itt: - 2012-02-27 15:20

Kerek számhoz érkezett a Váci Tavaszi Fesztivál, hiszen idén már 10. alkalommal rendezik meg a tavaszköszöntő rendezvénysorozatot március 16. és április 1. között. Az esemény központjába a zene, a zene szeretete áll, de természetesen más társművészetek képviselői is fontos helyet kapnak a palettán. A jubileumi fesztiválon színes, egyedi és színvonalas programokkal várja a művészetek kedvelőit a Madách Imre Művelődési Központ. A tavaszváró fellépői között szerepel Bogányi Gergely Kossut-díjas zongoraművész, Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán, Pintér Tibor és a Sziget Színház Társulata, de hallhatjuk Csuka Ágnes zongorajátékát, valamint a Csík zenekar koncertjét. Grandpierre Attila a zene kozmikus erejéről beszél, Ókovács Szilveszter és Dónusz Katalin pedig énekhangjával varázsolja el a váci közönséget.

A rendezvényről természetesen idén sem hiányozhatnak a helyi művészek, zenészek, együttesek, hiszen nélkülük nem is lenne igazán váci a Váci Tavaszi Fesztivál. Így a felsorolásból nem maradhat ki a Farkas Pál karmester által vezetett Váci Szimfonikus Zenekar, valamint a Váczi Néptáncegyüttes sem.

„A közel három hét művészeti eseményei bizonyítják, hogy Vác városa méltó viselője a Kultúra Magyar Városa címnek.” – olvasható az esemény honlapján.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása