Kultography

Elbúcsúzik az Erik Sumo Band

Elbúcsúzik az Erik Sumo Band

Kultography írása itt: - 2012-02-24 11:30

A zenekar néhány héttel ezelőtt Facebook-oldalán jelentette be, hogy Lefagyasztó koncert címmel búcsúfellépést tart, és az elkövetkező időben sem fellépéseket, sem lemezkészítést nem tervez.

A zenekarvezető a Lángoló Gitárok című zenei portálnak a leállás okairól azt mondta, a világgazdasági válság miatt az elmúlt években kevés külföldi koncertmeghívást kaptak, ugyanakkor sok más elfoglaltsága van. A csapat nem köszönt el üres kézzel a rajongóktól: az elmúlt hetekben két videoklipet is készített - az I'm a Semmi, valamint a The Ice Tower (My Skin Is Cold As Ice) című számra -, és a tervek szerint a hónap végén egy remixanyagot is közzétesz.

Az Erik Sumo Band A kutya vacsorája (a Quimby-ből ismert Varga Livius csapata) "jelmezbemutató" koncertjének vendégeként búcsúzik, az Akvárium Gőzölgő Fesztivál című rendezvénye keretében.

Az első Erik Sumo-lemez 2005-ben jelent meg My Rocky Mountain címmel egy német kiadónál, ezt követte a 2009-es hazai megjelenés után 2010-ben egy másik német kiadónál a Trouble Soup. A Twilight At The Zoo Vol. 1 című hétszámos EP tavaly tavasszal csak digitálisan letölthető formátumban jelent meg, akárcsak a 2011 őszi The Ice Tower, utóbbi ingyenesen.

Az Erik Sumo Band a következő felállásban búcsúzik el a közönségtől: Tövisházi Ambrus (ének, billentyűk), Kiss Erzsi (ének), Mészáros Ádám (gitár), Császári Gergely (gitár, vokál), Drapos Gergely (basszusgitár), Pápai István (ütőhangszerek), Farkas Zoltán (dob). A zenekarban az elmúlt hét évben megfordult mások mellett a dzsessz műfajában otthonosan mozgó két énekesnő, Fábián Juli és Harcsa Veronika is.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása