Kultography

Madonna és társai – idén sem maradunk jó zenék nélkül

Madonna és társai – idén sem maradunk jó zenék nélkül

Kultography írása itt: - 2012-02-23 15:33

Leonard Cohen, a Van Halen és Lana Del Rey CD-jére már nem kell várniuk a rajongóknak, számos előadó azonban csak tavasszal vagy nyár elején rukkol elő friss anyagával.

Legelőször, március 5-én Bruce Springsteen Wrecking Ball című lemeze jelenik meg, őt követi Adam Lambert a Tresspassinggal.  Springsteen tizenhetedik stúdióalbumán 11 új dal hallható, köztük az első kislemez, a We Take Care of Our Own. A Wrecking Ball-nak egy különleges kiadása is megjelenik: 2 bónuszdal, exkluzív borító és eddig nem látott fényképek kísérik a kiadványt.

Március 12-én Jason Donovan is visszatér, ugyanekkor jelentkezik új albummal Lionel Richie és B.B. King.

Március 26-án érkezik a pop nagyasszonyának, Madonnának a korongja, amelyről ízelítőként már hallható az első szám, a M.I.A-val és Niki Minaj-jal közös nóta, a Give Me All Your Luvin’. Az MDNA című lemezen megtalálható a Golden Globe-díjat nyert dal, a W.E. című film betétdal is.

Áprilisban többek között Jason Mraz örvendezteti meg rajongóit: Love is a four letter word címmel ad ki albumot.

„Vannak rajta gyorsabb dalok is, de inkább a szívdobbanás ritmusát hozzák, mert ez az én életem ritmusa” – nyilatkozta Mraz a korongról.

Májusban hét év szünet után új anyaggal jelentkezik a Garbage is. A Not Your Kind of People megjelenése után az együttes rögtön turnéra indul. Az eredeti tervek szerint a lemezen 15 dal szerepel majd, azt hogy ebből pontosan tényleg mennyi kerül fel a korongra, hamarosan kiderül.

Május 21-én érkezik Slash második szólólemeze, amelynek a címe egyelőre még nem ismert. A dalokat Slash és a lemezen éneklő Myles Kennedy írta. Az előző lemezzel ellentétben, amelyen Slash több énekessel dolgozott együtt, ezen a CD-n csak Kennedy énekel.

Az április-május-június tartogat még csemegéket a zenerajongók számára. A jelenlegi tervek szerint április 3-án érkezik Nicki Minaj második albuma. Hivatalos megjelenési dátum még nincs, de várhatóan valamikor ezekben a hónapokban lát napvilágot Celine Dion, Dido, Usher és Christina Aguilera albuma is.

Celine Dion idén 31 éve áll színpadon, pályafutását 1981-ben kezdte. A korongon az új dalok mellett pár feldolgozás is szerepel majd, amelyeket Celine a Las Vegas-i show-jában már énekelt. Az énekesnő több mint négy éve nem adott ki stúdióalbumot.

Számos olyan album van, amely a nemzetközi előrejelzések szerint június végéig megjelenik, azonban ezek magyarországi polcokra kerüléséről nincs információnk. Közéjük tartozik Katie Melua Secret Symphony-ja (március 5.), valamint will i.am. willpower című korongja (április 29.). Ez utóbbival kapcsolatban a Universal Musical Hungary megerősítette, hogy hazánkban is elérhető lesz a korong, csupán a megjelenés dátuma nem ismert még. Mindezek mellett érkezik a hozzánk már hazajáró Parov Stelar The Princess címet viselő korongja.

Érdekesség, hogy a Wikipedia 2012-es albummegjelenési listáján szerepel új lemez Anastaciától, a Guns N’ Rosestól, Alicia Keystől, Norah Jonestól, Mariah Careytől, Nelly Furtadótól, Robbie Williamstől, Pinktől, illetve a No Doubt-tól. Ezek egyelőre még dátum nélkül, így az is lehetséges, hogy ezekből semmi nem lesz ebben az évben, nemhogy az év első 6 hónapjában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása