Kultography

Elűzik a telet Tapolcán

Elűzik a telet Tapolcán

Kultography írása itt: - 2012-02-23 09:11

Barczáné Tóth Boglárka, a rendező Tamási Áron Művelődési Központ munkatársa szerdán az MTI-nek elmondta, hogy szombat délután 14.00-órakor a 'tüzes', azaz forralt borok versenyével veszi kezdetét a telet búcsúztató rendezvénysorozat. A Tapolcai Téltemető nevet viselő esemény a maskarák felvonulásával folytatódik, a szervezők szerint a több mint kétszáz fős farsangi jelmezt viselő sokaság a Veszprém megyei város utcáin keresztül a piacig vonul majd. A parádén kiválasztják a legszebb egyéni és csoportos maskarát, és díjazzák a legnagyobb jelmezes csoportot.

A látványos programok között közös kiszebábkészítéssel szórakoztatják a vállalkozó kedvűeket. Régi népszokás szerint húsvét előtt negyven nappal egy szalmából készült kiszebábot égettek el, ami a tél elűzését jelképezte.

Tapolcán a máglyára felállított hatalmas kiszebáb mellett mindenki elégetheti saját készítésű kiszebábját vagy a fánkok mellé kínált gondűző céduláját. A rendezvényt a Kinizsi Néptáncegyüttes folklór műsora színesíti, a táncosok vidám rigmusokkal kergetik el a telet.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása