Kultography

Hobo-klub a Fonóban

Hobo-klub a Fonóban

Kultography írása itt: - 2012-02-22 16:40

Hobo visszatér a gyökerekhez, s újra megidézi az egykoron a MOM-ban, az FMH-ban majd a Lágymányosi Közösségi Házban működő legendás Hobo-hangulatát. Bluest, rock and rollt, kuplékat játszik, verseket szaval testközelből az embereknek, mindeközben zenészeket, költőket, színészeket hív vendégül, művészfilmeket, zenés filmeket vetít, kiállításoknak ad teret, fiatal együttesek számára nyújt lehetőséget a bemutatkozásra.

"Itt régóta őrzik, gyűjtik az értékeket és hagyományokat. A mai művészet számtalan meghatározó csoportja és művésze kapott itt helyet és dolgozik évek hosszú sora óta. Megtisztelő lesz közéjük tartozni.

1978-ban egy „szombat esti blueszenekart” alapítottam, ennek tavaly lett vége. De csak a HBB-nek. Most, egy B-vel rövidebben újra visszatérünk a rendszeres klubéletbe. A „HB”, azaz Hobo és Bandája, amely laza szerkezetű és a zenei céloknak megfelelően állandóan változtatható felállás jelenleg a „Requiem a bluesért” munkacímű lemezre készül, melyet Póka Egonnal írunk és hatalmas szereplőgárdával szeretnénk felvenni.

Ehhez a leghasznosabb és számomra legkedvesebb előtanulmány „visszatérni a gyökerekhez”, vagyis MOM-ban, az Ikarusban, az FMH-ban, a néhai Lágymányosi Közösségi Házban eltöltött és végigjátszott több száz este gyakorlatához.

Bluest, rock and rollt, kuplékat, verseket játszani testközelből az embereknek. Muzsikusokat, költőket, színészeket vendégül hívni, művészfilmeket, zenés filmeket vetíteni, kiállításokat tartani, fiatal bandáknak, énekeseknek bemutatkozó lehetőséget adni és így tovább.” – írta Hobo.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása