Kultography

Marslakók, akik közöttünk élnek

Marslakók, akik közöttünk élnek

Mádai Adrienn írása itt: - 2012-02-21 09:20

[caption id="attachment_18976" align="alignright" width="218" caption="Fotó: Weidner Balázs"][/caption]

Még január elején megjelent a Marslakók című sorozat első plakátja, a hat sötétségbe burkolódzó alakkal. Akkor még sokan azt hitték, hogy az m1 egy új fantasy vagy sci-fi sorozat otthona lesz, azonban mára kiderült, hogy nem egy űrlényekkel teli világba, hanem egy bulvárszerkesztőség mindennapjaiba nyerhetünk betekintést március 4-től. Az új magyar széria ötlete négy évvel ezelőtt pattant ki Jáksó László fejéből, azonban a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alappal (MTVA), csak tavaly nyáron kötötték meg a három évre szóló szerződét, melynek keretén belül 430-440 részt forgatnak le.

S hogy miért is Marslakók a Marslakók? „A 20. század első felében így nevezték Teller Edééket Amerikában. Furcsa nyelven beszéltek, furcsán gondolkodtak, de zseniálisak voltak. Pont, mint a sorozat szereplői.” - adta meg a választ Jáksó László. Az új magyar szappanoperának azonban nem csak a neve különleges, de a műfaja is: a történet során a fikciót keverni fogják a valósággal. „A forgatókönyv megírásakor és a rendezésnél is oda figyelünk arra, hogy a jelenetek háttere cserélhető legyen. Ez azért fontos, mert az adás napján újraforgatjuk az adott epizód egy 2-3 perces részét, ezúttal egy valós sajtótájékoztatón vagy egy hírességgel készülő interjú keretében. Így igazából csak az adott dialógus hátterét cseréljük ki, de mégis belecsempésszük a valóságot a sorozatba.”- magyarázta Jáksó.

A gyakori külső helyszíneknek köszönhetően, egy igen akciódús, mozgalmas szappanoperára van kilátásunk, amit Halkó Gabriella, a Marslakók producere is megerősített. „Az eddigi felvételek során egy autót felborítottunk, egy házat felgyújtottunk, és volt egy helikopteres forgatás is.” A külső helyszínek mellett sok híresség, celeb is feltűnik majd a képernyőn. „Az első hét epizódban nyolcvan mellékszereplő és közel száz statiszta szerepel.”- mondta Halkó.

A sajtótájékoztató után, Jáksó László vezetésével szemügyre vettük a belső helyszínül szolgáló stúdiót. A díszlettervező és a lakberendező páros, nevezetesen Hujber Balázs és Mészáros Ágnes, fiatalos, színes és modern díszletében sétálva, bepillantottunk az öt szereplő lakásába, a szerkesztőségbe, és egy bárba is.

Eszter (Mazányi Eszter) garzonja jól tükrözi a vehemens, vad újságíró természetét. A sportos, vagány, öntörvényű lány, nem más, mint a Marslakók.hu szerkesztője. A szerep érdekessége, hogy Mazányi Eszter a valóságban is bulvár újságíróként dolgozott, így számára nem okozott nagy problémát azonosulni a karakterrel. Gergő (Boronyák Gergely) igazán csak a virtuális világban érzi otthon magát. Ennek talán az lehet az egyik oka, hogy még mindig édesanyjánál él, régi gyerekszobájában, amelynek minden felületén számítógép alkatrészekbe vagy kábelekbe ütközik az ember. Titánia (Valentin Titánia), a szerkesztőség szigorú ügyvédnője egy nyugodt, kiegyensúlyozott, türelmes nő, akinek lakása harmonikus stílusából, talán csak az ágy fölé akasztott foszladozó, ős öreg szőnyeg lóg ki. Antos (Gémes Antos) a sorozat szívtipró. A fotós, aki folyton egy vagy inkább két szoknya után fut. Egy igazi macsóhoz, pedig igazi macsó lakás dukál, ahol az ágy valóban piedesztálra van emelve. Ottó (Horváth Lajos Ottó) a Marslakók.hu rangidős újságírója, harminc év nyomtatott sajtó után most belevág az online bulvár világba. Az ő lakása a legkomolyabb, talán kicsit komorabb is, mint kellene. András (Schlanger András), a tipikus, kemény főnök, aki számára csak a határidők és a munka létezik, így alakulhatott, hogy neki csupán egy külön főszerkesztői iroda jutott.

[caption id="attachment_18978" align="aligncenter" width="670" caption="A galéria megtekintéséhez kattintson a képre"][/caption]

Ők lennének Jáksó László Marslakói, akiknek története március 4-én, vasárnap este dupla résszel veszi kezdetét az m1-en. S hogy mire számíthatunk? Kalandra, szerelemre, intrikára, csak ezúttal nem egy bérház, hanem egy szerkesztőség lesz a helyszín.

[gallery link="file"]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása