Kultography

Atomerőmű, óceánjáró és múzeum verseng a „zselébe öntésért”

Atomerőmű, óceánjáró és múzeum verseng a „zselébe öntésért”

Kultography írása itt: - 2012-02-11 15:00

A szokatlan művészeti kezdeményezést a skót felvidéki Thurso városában működő Caithness Horizons múzeum indította. A verseny három döntőse a skóciai Dounreay atomlétesítmény különleges gömbépülete, a ma már múzeumhajóként szolgáló SS Great Britain óceánjáró, amely korának - 1845-től 1886-ig volt szolgálatban - legnagyobb és leggyorsabb hajója volt, valamint a keletközép-angliai Leicester városában található Belgrave Hall Museum.

A közönség által kiválasztott győztesnek a Sam Bompas és Harry Parr alkotta „ételépítész” páros fogja elkészíteni a zselémását. Az alkotás a májusban megrendezésre kerülő Museum at Night (Múzeumok éjszaka) elnevezésű hétvégi programsorozat keretén belül fog formát ölteni. A londoni székhelyű ételépítészek korábbi munkái közé tartozik többek között a Szent Pál-székesegyház zselémása is.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása