Kultography

3D-s műhellyel bővült a kecskeméti rajzfilmstúdió

3D-s műhellyel bővült a kecskeméti rajzfilmstúdió

Kultography írása itt: - 2012-02-11 13:00

A kecskeméti rajzfilmstúdió megőrzi az eddigi hagyományos rajzfilmgyártást is, de a magyar állam, az Európai Unió, az Európai Fejlesztési Alap és a Docler Video Production Kft. támogatásából, valamint saját forrásból megvalósult fejlesztésnek köszönhetően háromdimenziós alkotások megvalósítására alkalmassá vált - hangsúlyozta a stúdió vezetője. Mikulás Ferenc bemutatta azokat az új fejlesztéseket és szoftvereket, amelyek a háromdimenziós filmkészítés mellett a papír nélküli, számítógépbe történő rajzolást is lehetővé teszik. A stúdióban alkalmazzák a Rátai Dániel által kifejlesztett Leonar3Do elnevezésű, virtuális térben alkalmazható háromdimenziós operációs berendezést is.

„A nagy kérdés az, hogy a meglévő technikai eszközeikhez tudnak-e elegendő megrendelőt szerezni. Szeretnénk partnernek megnyerni a Magyar Televíziót, ezért egy 400 millió forint összegű ajánlati csomagot állítottunk össze. Ebben szerepelnek olyan félbe maradt filmek, televíziós sorozatok, amelyeket a Magyar Mozgókép Közalapítvány megszűnése miatt nem tudtak befejezni. Reméljük, hogy a televízió fogadókészséget mutat a stúdió ajánlatával kapcsolatban” – nyilatkozta az MTI-nek Mikulás Ferenc.

A sajtótájékoztatón, majd az azt követő filmbemutatón részt vett Andrew G. Vajna, a magyar film megújításával megbízott kormánybiztos is, aki annak a véleményének adott hangot, amely szerint a háromdimenziós filmé a jövő az animációs alkotások területén is. A kormánybiztos kiemelkedőnek ítélte a rajzfilmstúdió tehetséges és kreatív alkotói által elkészített filmeket, melyekből négy rövidfilmet a sajtótájékoztató keretében be is mutattak. „A készülő alkotások, a televízió elképzelése és a közönség igénye között összhangot kell teremteni. Olyan filmeket kell gyártani, amelyeknek van közönsége, mert szép dolog a különböző fesztiválokon elért siker, de abból nem lehet fenntartani egy stúdiót” - mutatott rá Andrew G. Vajna.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása