Kultography

Porcelánvarázslat - Herendi porcelán kiállítás Veszprémben

Porcelánvarázslat - Herendi porcelán kiállítás Veszprémben

Kultography írása itt: - 2012-02-10 11:00

Jávorka Gyula, a porcelánmanufaktúra PR-vezetője elmondta, hogy a kamarakiállítást a Marica grófnő című Kálmán Imre-operett premierje tiszteletére hozták létre.

A tárlat egy része a manufaktúra széles termékpalettáját igyekszik reprezentálni, egy vitrinben pedig kizárólag porcelán órákat láthat a közönség. Mint Jávorka Gyula rámutatott, a félköríves, finom aprólékossággal megfestett asztali órák elegáns kiegészítői a főúri enteriőrnek, és kiválóan illenek az operett hangulatához.

A falon a kézi porcelánfestés csúcsát jelentő porcelánképek kaptak helyet. „A művészi igényességű remekművek ilyen számban igen ritkán láthatóak kiállítva, ugyanis a porcelánlapokra festett, elsősorban virágot ábrázoló egyedi képeket a porcelánmanufaktúra nem helyezi fő profilja, a dísztárgyak és a szerviztárgyak elé. Most viszont remek alkalom nyílott a porcelánfestők ez irányú tehetségének megmutatására is” - jegyezte meg Jávorka Gyula.

A színházhoz kapcsolódó tárgyak sem hiányozhatnak a tárlatról: álarcok, karneváli figurák idézik meg Velence hangulatát, és egy speciális válogatás teszi teljessé a kiállítást. Ez utóbbi darabjai között megtalálhatóak a klasszikus színdarabok ikonikus alakjai, többek között Hamlet, Cyrano de Bergerac és Ophelia, de Déryné sem hiányozhat a kiállított porcelán figurák közül.

A tárlatot a Marica grófnő bemutatója előtt, pénteken délután 6 órakor nyitja meg Oberfrank Pál színházigazgató és Simon Attila, a porcelánmanufaktúra vezérigazgatója.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása