Kultography

Vacsora és tánc – a gasztronómia és a kultúra házassága

Vacsora és tánc – a gasztronómia és a kultúra házassága

Kultography írása itt: - 2012-02-06 17:23

A különleges kezdeményezés jelenleg két alkalomra szól, azonban ha az elképzelés sikeres lesz, nem kizárt, hogy a két intézmény a továbbiakban is folytatja majd a sorozatot. Mind a kétszer különböző előadásokat tekinthetnek meg az érdeklődők, illetve a vacsora menüje is változik, az alkalomnak megfelelően. Február 14-én a Kulik Johanna nevével fémjelzett Tango Latino show lesz színen, míg március 8-án a Duna Művészegyüttes Gyöngyszólam című új darabjának premierjét tartják.

A Tango Latino egy a latin táncokat a tangóval ötvöző show, amelyet három profi táncospár ad elő. A 90 perces táncelőadás zenei és képi anyaga valamit táncai bemutatják Latin-Amerika metropoliszainak nyüzsgő éjszakai életét, az ott élő népek számára meghatározó zene és tánc modern és hagyományos formáit, sok-sok színnel, érzelemmel, vidámsággal, temperamentumos dallamokkal, mély érzésekkel.

A Gyöngyszólam teljesen más típusú előadás, itt a néptánc uralkodik. A produkcióban három női koreográfus-rendező egyéni darabja látható, amelyek az alkotók sajátos alkotói látásmódjának köszönhetően különleges egységet alkotnak. Furik Rita a tükör, a maszk, az önmagunkkal való szembenézés témáit járja körül, Horváth Zsófia koreográfiájában a gyermekek által megszemélyesített képzeletvilág és a táncosok által képviselt valós világ síkja találkozik. Kocsis Enikő pedig a női lét azon időszakát igyekszik megragadni, amikor a nőiség a legerősebb, vagyis amikor a lány nővé érik.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása