A séf párbajt a Lotus Therme Hotel és Spa külön erre a célra létrehozott, nyitott terű konyhában rendezik meg, így a vendégek figyelemmel kísérhetik a legapróbb mesterfogásokat is.
A melegkonyhás versenyen nyolc csapat indul, az ínyencfogásokat a séfek irányítása mellett a kisorsolt húsféleségekből - jércemellből, szűzpecsenyéből, vajhalfiléből, lazacból vagy nyúlgerincből - készítik el. A zsűri az értékeléskor az ételek kezelését, tálalási módját, ízét, zamatát egyaránt figyelembe veszi.
Látványosnak ígérkezik a koktélverseny is, amit idén első alkalommal, a Marie Blizzard likőrcsoport közreműködésével rendeznek meg a Szabó Levente-emlékversenyen.
A versenyen a zöldség és gyümölcs artisztika - vagy közismert nevén gyümölcs-, zöldségfaragás - mesterei is jelen lesznek.
A rangos gasztronómiai esemény a Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület, valamint a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Zala megyei régiójának közös szakmai rendezvénye. A posztumusz Schnitta-díjas Szabó Levente neves éttermi mester tiszteletére megrendezett verseny egyik célja a fiatal szakácstehetségek felfedezése és bemutatása a szakmai közvéleménynek.
Forrás: MTI
Kommentek