Kultography

Chocoroom - fiatalos, hangulatos, nem drága

Chocoroom - fiatalos, hangulatos, nem drága

Bálint Ádám írása itt: - 2012-02-04 16:00

Gasztronómiai csalódottságunk "másnapján" úgy döntöttünk, hogy Facebookon látott új, "csokizós" helyet választjuk következő tesztünk célpontjaként. Az odajutás - autóval legalábbis - nem olyan egyszerű, mert az Egyetem tér környékén igencsak megkavarták a forgalmi rendet (már egy ideje), de ez nem probléma, hiszen a Chocoroom nem is elsősorban az autós közönséget, inkább az egyetemistákat, a fiatalokat célozza (van diákkedvezmény). Na jó, ez mondjuk bizniszhumbuk a részemről, mert nyilván mindenkit "céloz", aki szereti a forró csokit. Itt pedig abból van választék!

Odaérve én magam meglepődve tapasztaltam, hogy a Szerb utcában épp az a ház ad otthont ennek a kávézónak, amelyet egykori szülői házamként ismerek. Nem tehetnek róla, de ez már egy különös érzést eredményezett, aztán persze teljesen átfordultak az élményeim modernbe, mert egy ipari lejárós pincehelyiségben találtuk magunkat, amit úgy berendeztek (nagyjából otthonos minimalista stílusban), hogy akár loftlakásnak (akarom mondani valamiféle loftszuterénnek) is beillett volna.

Kipróbáltuk a banános és a mogyorós forró csokit és ettünk szendvicset is - az utóbbiban az volt a legjobb, hogy bár előre elkészítették, nem volt száraz. A forró csoki tényleg forró, de széles szájú csészében szolgálják fel, így hamarabb éri el azt a hőmérsékletet, amikor már iható. Beszélgetőpartneremmel filóztunk azon, hogy vajon milyen és mennyi csokiból készítik a forró csokit, illetve a pudingos állagú (ez ilyen volt) és a holland kakaóval sűrített forró csokinak vajon hol van a találkozási pontja. Persze ez hosszasabb tesztelést kívánna meg, de ezen a péntek estén beértük az ízek kóstolásával, a hangulattal és a kedves, korrekt kiszolgálással. Szubjektivitásunkat nem is rejthetnénk véka alá, hiszen odakint úgyis olyan hideg volt, hogy ilyenkor az ember bármilyen forró italnak megörül, főként, ha az még ízletes is. Többet nem tudnánk erről mondani, inkább tesztelni kell, már csak azért is, mert a csokifondüt nem próbáltuk ki, de ha bárki megteszi, írja meg nekünk az élményeit vele kapcsolatban!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása