Kultography

Toldi mozi: három nap az audiovizuális művészet jegyében

Toldi mozi: három nap az audiovizuális művészet jegyében

Kultography írása itt: - 2012-02-03 14:16

A Toldiban, ahol jelenleg a 43. Magyar Filmszemle egyes programjait rendezik, egy hét múlva egy újabb eseménynek ad otthont. A helyszínen a Vj Centrum Budapest által szervezett újmédia művészeti kiállítás és fesztivál lesz látható, mely az LPM (Live Performance Meeting) vizuális művészettel és installációkkal foglalkozó, évente megrendezett olaszországi fesztivállal és a Cinetrippel együttműködve jön létre.

A kiállítás tárgyát interaktív installációk, vetítések, videók alkotják. A munkák az alkotók által tervezett médiumon keresztül jönnek létre, ezért a kiállítás a művészet és a technológia kapcsolatát és egyben a művészet lehetséges új eszközeit keresi.

A Live Cinema során zene és látványvilág kerül kölcsönhatásba. Audiovizuális performance, a zene hatására, azzal összhangban változik a vetítés képi világa. A műfaj a némafilmek előtt tiszteleg, ahol a filmeket élőzene egészítette ki. A program keretében néhány kísérleti film vetítésére is sor kerül, amik szorosan kapcsolódnak a fesztivál tematikájához.

A bemutatók és beszélgetések az audiovizuális művészet lehetőségeit, irányait, jövőjét térképezik fel. A résztvevők hazai alkotók, akik bemutatják projektjeiket, és mesélnek a nemzetközi tapasztalatikról is.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása