Kultography

Arany Nyakörv-jelölt lett Blackie

Arany Nyakörv-jelölt lett Blackie

Kultography írása itt: - 2012-02-03 10:00

Blackie első körben kimaradt a jelölésből, amiről  Scorsese vitriolos hangú olvasói levélben mondta el véleményét a Los Angeles Timesban, azt állítván, hogy a dobermann diszkrimináció áldozata lett. Blackie ugyanis negatív karaktert alakít A leleményes Hugóban: a Sacha Baron Cohen által megformált félelmetes állomásfelügyelő nem kevésbé rémisztő kutyája, akinek az a feladata, hogy megkergesse azokat, akik zavarják a rendet a sínek mentén.
Scosese tovább érvelt, mondván, a mellőzésben szerepet játszhatott, hogy a hatalmas dobermann nem is olyan cuki, mint az idei szezon ajnározott kutyasztárja, Uggie, a Jack Russell terrier. Ez az eb a The Artist - A némafilmes című produkcióban ad elő kunsztokat, és persze azonnal jelölték Arany Nyakörvre. Scorsese dörgedelmei nem maradtak hatás nélkül: a Facebookon rengetegen csatlakoztak a dobermann jelölését javasló felhíváshoz, így az Arany Nyakörvet odaítélő bizottság Blackie-t sietve hatodikként nominálta a díjra.
A leleményes Hugo egyébként 11 Oscar-jelölést kapott: a legjobb film, legjobb rendező, legjobb adaptált forgatókönyv, legjobb eredeti filmzene kategóriák mellett a legjobb jelmez, vágás, látványtervező, operatőr, hang, hang effekt, vizuális effektusok díjakra is esélyes.
A film hazai bemutatója március 1-én várható.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása