Kultography

Gasztronómiai kalandozások Afrikában

Gasztronómiai kalandozások Afrikában

Kultography írása itt: - 2011-11-10 08:58

Az előadás végén profi szakácsok mutatják be az afrikai kontinens jellegzetes alapanyagait, mint például a plantain-t, a yam gyökeret, az okrát vagy az egusi magot. A rendezvény végén lehetőség lesz megkóstolni néhány jellegzetes afrikai ételt is.

A Közel Afrikához Klub gasztronómiai bemutatóján az érdeklődők megismerhetik a sokszínű Afrika kulináris hagyományait, amelyre, amellett, hogy őrzi a helyi törzsi hagyományokat, az európai és az ázsiai konyha is erőteljes hatással volt. A fekete afrikai ételek igen eltérőek a kontinens különböző területein, nemcsak az alapanyagokat tekintve, hanem az elkészítés módot, illetve a főzés technikát is. Így megtalálhatóak az adott térség jellegzetes ételei Kelet-, Észak-, Nyugat-, Dél- és Közép-Afrikában is, és könnyen fel lehet ismerni, egyes ételek mely területről származnak.

A bemutatón szó lesz arról, mely területeken milyen jellegzetes alapanyagokat használnak a konyhában – amit meg is nézhetnek az érdeklődők –, és bemutatjuk, Fekete Afrika különböző részein melyek a legkedveltebb ételek. A rendezvény végén lehetőség lesz megkóstolni néhány jellegzetes afrikai ételt is.

A klubdélután házigazdája Ekiudoko Miriam. A klubon való részvétel ingyenes, részletek itt olvashatók.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása