Az előadás végén profi szakácsok mutatják be az afrikai kontinens jellegzetes alapanyagait, mint például a plantain-t, a yam gyökeret, az okrát vagy az egusi magot. A rendezvény végén lehetőség lesz megkóstolni néhány jellegzetes afrikai ételt is.
A Közel Afrikához Klub gasztronómiai bemutatóján az érdeklődők megismerhetik a sokszínű Afrika kulináris hagyományait, amelyre, amellett, hogy őrzi a helyi törzsi hagyományokat, az európai és az ázsiai konyha is erőteljes hatással volt. A fekete afrikai ételek igen eltérőek a kontinens különböző területein, nemcsak az alapanyagokat tekintve, hanem az elkészítés módot, illetve a főzés technikát is. Így megtalálhatóak az adott térség jellegzetes ételei Kelet-, Észak-, Nyugat-, Dél- és Közép-Afrikában is, és könnyen fel lehet ismerni, egyes ételek mely területről származnak.
A bemutatón szó lesz arról, mely területeken milyen jellegzetes alapanyagokat használnak a konyhában – amit meg is nézhetnek az érdeklődők –, és bemutatjuk, Fekete Afrika különböző részein melyek a legkedveltebb ételek. A rendezvény végén lehetőség lesz megkóstolni néhány jellegzetes afrikai ételt is.
A klubdélután házigazdája Ekiudoko Miriam. A klubon való részvétel ingyenes, részletek itt olvashatók.
Kommentek