Kultography

József Attiláról szóló musicalt állít színpadra a Madách Színház

József Attiláról szóló musicalt állít színpadra a Madách Színház

Kultography írása itt: - 2011-10-31 10:36

Akadnak olyan különös pillanatok az emberiség történetében, amikor zseni születik. 1905. április 11-e ilyen pillanat volt, ezen a napon született József Attila a költő, a géniusz olvasható a Musicalinfo.hu oldalán. Ezúttal sokkal jobban beleláthatunk a költő életébe, mert a Madách Színház bemutatja az egyik legnagyobb magyar poéta sorsának döntő epizódjait musical formájában. A darab címe Én, József Attila lesz és 2012-ben mutatják be. A rendező Szirtes Tamás és a színészként már méltán elismert társrendező Szente Vajk lesz. Megelevenednek a szerelmes évek Vágó Mártával, a küzdelmes idők Kozmutza Flóráért, és az ellentmondásos viszony Illyés Gyulával, valamint a nagy művek születésének pillanatai. Ám az előadás nem csupán a verseit tárja elénk, hanem levelezéseit is, illetve ízelítőt kapunk a talán kevésbé ismert Szabad ötletek jegyzékéből is. Mindez furcsa keretbe ágyazva történik, melyben József Attila analitikusának, Dr. Bak Róbertnek meséli el életének mozzanatait.

A főbb szerepekben Balla Eszter, Gallusz Nikolett, Krassy Renáta, Nagy Sándor, Polyák Lilla és Posta Victor lesz látható.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása