Aki eddig tartott meglehetősen borsos áruktól, illetve attól, hogy ezekből az italokból általában csak egy-egy palackkal lehet kérni, most egy-egy pohárral is kóstolhat.
A franciaországi Champagne-ban évszázadok során kidolgozott és finomított champagne-készítési eljárást alkalmaznak, a klasszikus pezsgő erről a vidékről származik, csak az ott termelt pezsgőket nevezhetik Champagne-nak. Az ott készült italokhoz csak három szőlőfajta bora használható fel. A Chardonnay eleganciát, a Pinot Meunier gyümölcsösséget, míg a Pinot Noir testet, tartást ad a pezsgőnek.
Ezzel a nem mindennapi itallal ismerkedhetnek meg azok a vendégek, akik október 21-én ellátogatnak a Paris Budapest Restaurantba, ahol egy jó hangulatú vacsora keretében - melynek minden fogása Andreas Mensch főszakács kezei alatt születik - végigkóstolhatják a legfinomabb pezsgőfajtákat. A kalauzolást a pezsgők világában Tóth Zoltán, a Paris Budapest Bar vezető mixere és bártendere vállalta, aki mesélni fog a hagyományokról, a különböző fajtákról és azokról az ízkombinációkról, melyek teljessé tesznek a vacsorával egybekötött kóstolást.
Az este főszereplőiként aposztrofálható gyöngyöző italok kísérői olyan fogások lesznek, mint például az Új-angliai ráktorta, a sáfrányos kagylóleves, a homár spenótos-sáfrányos rizottóval és citromfű habbal vagy épp a fehér- és étcsokoládé-mousse fügével.
Részletek a www.parisbudapest.hu oldalon.
Kommentek