Kultography

Kultography zenei kedvencek: újdonságok és várakozás

Kultography zenei kedvencek: újdonságok és várakozás

Kultography írása itt: - 2011-10-02 20:22

Őket mindenképpen ajánljuk meghallgatásra:

1. Red Hot Chili Peppers: I’m With you

Az RHCP hosszú idei várakoztatta rajongóit, mire új korongot készített, az eredmény azonban magáért beszél. Nem tartjuk ugyan kizártnak, hogy a lemez lágyabb hangzású, mint azt a Chili rajongók várták volna, azonban az biztos, hogy a banda letisztult, változatos, érett anyagot készített. 14 kitűnő dal, amelyek közül az első sláger a The Adventures of Rain Dance Maggie.

 

2. Joss Stone: LP1

Joss Stone nagy kedvenceink egyike. Alig 16 volt, amikor kiadta debütálló lemezét, és azóta folyamatosan jobb és jobb korongokkal lepi meg rajongóit. Mindegyik albuma különböző, igaz ez néha olyan hatást kelt, mintha nem találná meg azt, ami igazán jól áll neki, amit igazán szeret. De ennek ellenére mindig elvarázsol minket a hangjával. Ez a mostani összeállítás teljesen más, mint amit a borító alapján várnánk tőle: bohókás vadócos lemez helyett, egy érett, komoly albumot kapunk.

 

3. Barbra Streisand: What Matters Most

Barbra új korongján csak olyan dalok hallhatók, amelynek dalszövegeit kizárólag Alan és Marilyn Bergman, az énekesnő régi barátai írták. Gyönyörű hang, hibátlan lemez. Az albumot Sidney Pollack emlékének ajánlották.

 

4. Lenny Kravitz: Black and White America

Mr. Kravitz lemezéről külön is írtunk, de annyira jól sikerült, hogy nem hagyhatjuk ki ebből az összeállításból, muszáj újra felhívnunk rá a figyelmet. Mint, ahogy azt akkor írtuk a zenész új albuma zenei olvasztótégely lett, amelyet hosszú ideig nem fogunk megunni. És ez így is lett: még máig nem sikerült megunnunk, naponta csendülnek fel a dalok az MP3- vagy a CD-játszóinkból.

 

 

 

5. Tony Bennett: Duets II.

Tony Bennett 85. születésnapja alkalámból jelent meg a duetteket tartalmazó korong, amelyen Tony klasszikus slágereit énekli napjaink sztárjaival. A lemez azért is lett híres, mert ezen szerepel Amy Winehouse utolsó dala. De szerencsére nem csak ezért érdemes hazavinni az albumot, mert egytől egyig minden dal kitűnő, Tony remek partnereket választott. És, hogy kiket találunk a közreműködők sorában? Íme néhány név: Lady Gaga, Michael Bublé, Mariah Carey, Sheryl Crow, Josh Groban és John Mayer.

 

 

Ezeket pedig nagyon várjuk, hogy megjelenjenek:

1. Coldplay: Mylo Xyloto

Egy olyan lemez, amelyet velünk rajongók százezrei várnak. Az október 24-én megjelenő darab a csapat ötödik stúdióalbuma lesz. A korong második dala, amelyet a közönség megismerhet a Paradise.

A Mylo Xyloto a CD formátum mellett digitálisan és bakeliten is napvilágot lát. A 180 grammos bakelit kiadás egy 12x36-os méretű plakátot is tartlalmaz majd. Emellett elérhető lesz egy speciális limitált kiadású Pop-Up Album verzió, amely egy 12x12-es keménykötésű könyvet fog magában rejteni David A. Carter graffitijeivel, valamint a bakelitet, a CD-t, és további exkluzív tartalomként képeket, kivonatot a stúdió naplóból és a csapat személyes feljegyzéseiből.

 

2. Il Divo: Wicked Game

November 28-án jelenik meg klasszikus crossover csapatának új korongja, amelynek címadója Chris Isaak világszerte jól ismert dala. A címadó dalon kívül olyan óriási slágerek feldolgozásai kerültek fel a vadonatúj korongra, mint Roy Orbison „Crying” című dala, vagy Samuel Barber szerzeménye, az „Adagio For Strings”.

 

3. REM: PART LIES, PART HEART, PART TRUTH, PART GARBAGE, 1982 - 2011

Nagy szívfájdalmunk, hogy a banda befejezte pályafutását. Vígaszként azonban még megjelenik egy Best of korong, igaz ez nem ugyanaz, mintha egy teljesen új stúdió albumot vehetnénk a kezünkbe. A kiadványra negyven dal kerül fel: ezek felölelik a banda teljes karrierjét. Természetesen a duplalemezes kiadványon ott lesznek a legnagyobb slágerek is.

 

4. Michael Bublé: Christmas

Bár október 24-én még nincsenek itt az ünnepek, mi azért már nagyon várjuk Michael Bublé karácsonyi lemezét. Az albumon vendégszerepel Shania Twain a "White Christmas" című dalban, a The Puppini Sisters a "Jingle Bells"-ben, és a dél-amerikai szupersztár, Thalia is csatlakozik az énekeshez a "Feliz Navidad"-ban. Bublé saját felfogásában ad elő olyan klasszikusokat, mint a "Silent Night", a "Have Yourself A Merry Little Christmas", az "It's Beginning To Look A Lot Like Christmas", és a "Santa Claus Is Coming To Town". Ezen kívül pedig egy vadonatúj dal is helyet kap a lemezen "Cold December Night" címmel, melyet maga Michael írt.

 

5.  Metallica & Lou Reed: Lulu

Október 31-én lát napvilágot Lou Reed és a Metallica együttműködésének gyümölcse: a Lulu. A korongot Frank Wedekind két darabja A föld szelleme és a Pandora szelencéje ihlette: ezek egy vonzó, romlott nőről Luluról szólnak, akit végül Hasfelmetsző Jack öl meg Londonban.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása