Kultography

Rekordot dönt a Villányi Vörösborfesztivál

Rekordot dönt a Villányi Vörösborfesztivál

Kultography írása itt: - 2011-09-28 13:00

Az elsősorban borairól ismert baranyai kisváros évek óta megrendezi ezt a fesztivált, de idén már 27 borász kínálja termékeit az oda látogatóknak. A főszervező Béni Gábor kitért arra is, hogy idén a vendégek a belvárosban felállított standoknál és a borospincéknél is kóstolhatnak, ráadásul mivel idén korán kezdődött a szüreti szezon, nem csak 2006-os és 2007-es borokat ízlelhetnek meg, de több helyen idei rozéval is várják az érdeklődőket.

A fesztiválon nem csak borokkal találkozhatunk, hiszen hat pálinkaház is képviselteti magát különböző gyümölcs- és törkölypárlatokkal. A fő látványosságnak idén is a szombati szüreti felvonulás ígérkezik, de lesz borrendi avatás, veteránautó-találkozó és játszóműhely gyerekeknek. Ha ez nem lenne elég koncertet ad például Janicsák Veca, a KFT zenekar, a Vivat Bacchus énekegyüttes, Gönczi Gábor és a Smile zenekar, valamint a Daniel Speer Brass is.

Béni Gábor elmondta, hogy mivel az előrejelzések szerint a hét végén is kellemes, őszi idő várható, a vendégek száma elérheti a 30 ezret, közülük sokan Ausztriából és Németországból érkeznek.
"Villányban és Siklóson már aligha lehet szállást foglalni a fesztivál idejére, és Harkányban sincs már sok hely" - jegyezte meg a főszervező.

Forrás: MTI

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása