Kultography

Vigyázz, kész, csoki!

Vigyázz, kész, csoki!

Kultography írása itt: - 2011-09-17 09:50

A gasztrokulturális étlapról évek óta számtalan igazán minőségi rendezvény és fesztivál közül választhattunk. De az étlap valahogy mégsem igazán volt teljes: hiányzott a desszert. Hát most itt van, az Édes Napok! Az ötlet, mármint egy ilyen fesztivál gondolata, a két tulajdonos, Füleky György és Rebrus Csaba fejéből pattant ki, mi pedig csak örülni tudunk ennek. Mert az ilyen ínséges időkben, amikor szinte minden bizonytalan, amikor a mindennapos, egyszerű örömforrások száma inkább a zéróhoz, mint a végtelenhez közelít, szóval ilyen a csoki szinte mindig képes csodát tenni. De a boldogsághormonok termelés legalábbis beindítja, abból pedig baj még sosem volt.

Most sincs másképp. Ha felmentek a Várba, a Savoyai teraszra, ti is látni fogjátok, hogy itt mindenki nevet, mosolyog és jókedvűen simogatja meg a másikat. Hogy közben valahogy mindenkinek csokis egy kicsit a szája széle? Meglehet… De hát a fesztiváli etikettbe ez ilyenkor talán még büntetlenül belefér. Aki pedig esetleg morogna ezen, dobjon be egy falat csokit és utána mondja el a véleményét. Ha nem változott, addig kell ennie, amíg színesebben nem látja ő is a világot.

Jó, ez persze tréfa. Az viszont tény, hogy a legnagyobb nevek és a legkitűnőbb kézműves portékákat előállító mesterek mind-mind ott vannak a kiállítók között. Úgyhogy lehet nyugodtan tobzódni, és ha közben láttok egy olyan táblát, amin az áll, hogy „Vigyázat, kipukkadás veszély!”, ne csodálkozzatok, inkább sétáljatok még egy kört, hogy helyet csináljatok a következő kóstoló adagoknak…

Ja, igen, és ha teljes egészében lemozognátok a nap közben elmajszolt csokihalmot – kóstoljatok minél többet és többfélét! –, akkor este swing, soul, funky koncertek és buli várnak rátok. Ki mondta, hogy a csoki nem fogyaszt?

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása