Kultography

Bor- és pezsgőfesztivál Budafokon

Bor- és pezsgőfesztivál Budafokon

Kultography írása itt: - 2011-08-31 16:10

Éppen ez ihlette a kerület vezetését 22 évvel ezelőtt, amikor először rendezték meg a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivált. A szeptember 3-4-ére tervezett rendezvénysorozat központi helyszíne a budafoki Oroszlános udvar és a Savoyai Jenő tér lesz.

Már a fesztivál előestéjén is lesznek programok, az egyik kuriozitás a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar koncertje lesz. Ők azok egyébként, akik már Stinggel is együtt zenéltek, mert a világhírű zenészlegenda őket találta a legprogresszívabb és frissebb szimfonikus zenekarnak. Erkel-, Liszt- és Dvorák-műveket adnak elő.

Szombaton 10 órakor a Savoyai Jenő téren megnyitóünnepséggel kezdődik a hivatalos program. Ennek keretében a kerületi egyházak közreműködésével lesz szőlőáldás, majd ünnepi felvonulás. Utóbbi résztvevői a bor- és pezsgőrendek, zenészek, néptáncosok, mazsorettek és természetesen a szőlőkoszorús kocsi.

[caption id="attachment_9726" align="aligncenter" width="640" caption="Borkóstolás a Záborszky Pincészetben"][/caption]

Sokéves hagyomány a borlovagrendi és a pezsgőrendi avatás, amely nélkül ez a fesztivál nem képzelhető el. 2011-ben Berecz András mesemondó kerülhet be a pezsgőrendi tagok közé, ha megoldja a furfangos feladatokat.

Az Oroszlános udvarban szombaton déltől kezdődnek a programok: kinyitnak a kitelepült kerületi borászok standjai, a nagyszínpadon bábszínház, görög zene és táncház várja a vendégeket. Estére megérkezik a Kerekes Band, valamint a Maszkura és a Tücsökraj.

A nagyszínpad programjait a szombati napon egyébként egy kis színpad is kiegészíti. Itt lép fel többek között a Vivat Bacchus, a gyermekeket a Babtársulat mesejátéka várja. Vendégünk lesz a tinik bálványa, Puskás Peti és a tehetséges Szabó Ádám harmonikázik.

Vasárnap este a zárókoncert a Budapest Bár fellépése lesz, ők többek között Lovasi Andrással is együtt zenélnek.

A központi programokkal párhuzamosan tartanak nyitva a pincészetek, amelyeket gyalogosan vagy omnibusszal lehet megközelíteni. A népszerű pinceséták mellett zenés programokkal és kitűnő borokkal készülnek a kerületi borászok. ...és ahol bor van, ott elkél a borkorcsolya is: illatos sajtok, kenyérlángos, kürtős kalács, lacikonyha várja a fesztiválgasztronómia kedvelőit.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása