Kultography

Csokoládéfesztivál Szerencsen, nincs mese!

Csokoládéfesztivál Szerencsen, nincs mese!

Bálint Ádám írása itt: - 2011-08-14 11:06

Jó bornak nem kell cégér - tartja a mondás. Így lehet ez a finom csokoládéval is, mégis érdemes néhány gondolatot szentelni az észak-magyarországi város rendezvényének, hiszen nem minden nap juthatunk el olyan helyre, ahol minden a csokiról szól. Márpedig mi nagyon szeretjük a csokoládét. Nagy mennyiségben is!

Be kell vallanunk, hogy a szerkesztőség működése is részben a csokin alapszik. Ha az egyik szerkesztőnknek vis maior dolga akad, a feladatait másnak adhatja át, de akkor kemény csokiadóval fizet érte. Ebből kifolyólag állandóan vannak tétek a belső "csokitőzsdénken" - mire az egyik megkapja a neki járó adagot, már újabb vállalások születnek.

Na, de térjünk vissza az eseményre! Kezdjük azzal, hogy a helyszínen csokoládéból készülnek a Pom-Pom meséi népszerű figuráinak szobrai, lesz csokoládé kalandpark, több népművészeti bemutató, valamint a hazai élelmiszeripari és egyéb kézműves termékek várják a fesztivállátogatókat.

A részletes program szerint lesz egy csomó fellépő, ahogy az ilyenkor lenni szokott: az Edda, a Hooligans, a Holdviola, a Heaven Street Seven és a Belmondo zenekar is segít a hangulat megteremtésében, ha maga a csokoládéillat nem lenne elég. Persze nem csak ebből áll a rendezvény, a helyi készítésű édességek mellett a Tokaj-hegyaljai borokból és a zempléni tájegység kulturális értékeiből is kaphatunk ízelítőt.

A gyermekeket bábszínházi előadás, mesevetítés, kölyökparti, sportversenyek és különféle meglepetések szórakoztatják. A helyi Zempléni Múzeumban az európai hírű képeslevelezőlap-gyűjtemény mellett a szerencsi édességgyártás történetét bemutató tárlat látható, amelynek egyik látványossága Gombóc Artúr csokoládészobra.

A városi könyvtárban Sajdik Ferenc rajzaiból nyílik kiállítás. A szakmai programok sorában a résztvevők megismerkedhetnek a helyi csokoládégyártás hagyományait megőrző Szerencsi Bonbon Kft. történetével, és a cég legújabb termékeivel. Emellett konferencia keretében tájékozódhat a közönség arról, miért érdemes a hazai élelmiszereket választani napjainkban.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása