A Rézangyal idén új finomságokkal rukkolt elő, már nem csak a pálinkáikat fogyaszthatjuk előszeretettel, a nagymama finomságai névre keresztelt shot-okat is. A Szilvás gombóc, az Almás Pite vagy a Fecske nevű ital annyiban más mint egy szimpla pálinka, hogy az adott ízvilághoz illően megbolondították egy kis lime-mal, illetve valamilyen sziruppal. Az erőteljes karaktert ezzel elvették, de mégis megmaradt a pálinka íze. Oszvald Marika elárulta: neki a Nagyi Lófingatója volt a kedvence.
Máskor is fogyaszt pálinkát vagy csak most a rendezvényen teszi ezt?
– Kisgyerekként ittam először pálinkát, majd 14 évesen kezdtem, ha nem is rendszeresen, de többször pálinkázni.
Gyerek kora óta? Az hogy lehet?
– Sokat jártam falura, ahol az egyik rokonom általában pálinkával indította napját. Akkoriban rengeteget rosszalkodtam, így egyszer titokban a pálinkába is belekóstoltam. Ekkor úgy 8-10 éves lehettem.
Ízlett?
– Igen, már akkor is finomnak tartottam.
Van kedvence?
– A barack. De nem csak simán magában szoktam fogyasztani. Van, hogy felvizezem, amitől lágyabb és könnyebb lesz, kicsit olyanná válik, mint a whisky.
A házipálinkát vagy a márkázottat szereti inkább?
– Házipálinka gyakrabban van a kezemben, de vannak nagyon finom és jó minőségű pálinkák már az üzletek polcain is, azokat is szívesen fogasztom.
Volt már korábban ilyen fesztiválon, mint a Balaton Sound?
– Nem még nem, de nagyon tetszik, hihetetlen jó hangulata van a rendezvénynek. Szeretem nézni, ahogy az emberek jól érzik magukat. Két órával hamarabb ideértem mint ahogy kellett volna, volt időm körbesétálni. Roppant nagyszabású, és igen érdekes.
Mit csinál még a nyáron, egy kis nyaralás belefér az idejébe?
– Nagyon sok a munkám, minden hétvégén van valahol egy fellépésem. Körbejárjuk egész Magyarországot. Általában ilyen vagyok, a munka az első. A hét közepéig pihenek otthon, utána viszont irány dolgozni.
Kommentek