"Tíz üstben, egy tonna főleg friss tiszai halból, titkos recept alapján készítik majd a fogásokat azzal a nem titkolt szándékkal, hogy öregbítsék a méltán híres "csegei halászlé" hírnevét, egyben hozzájáruljanak a Tisza-menti hajdú-bihari település turisztikai vonzerejének növeléséhez" - mondta Szalai János, a tiszacsegei Halászcsárda vezetője.
A fő attrakció a friss halakból főzött, Kalocsa környéki pirospaprikával ízesített háromezer adag hagyományos és korhely halászlé lesz. Utóbbi a hagyományostól annyiban tér el, hogy tejföl, mustár, citrom és babérlevél hozzáadásával készül.
A halászcsárda vendégei egyedi ételeiket: a haltepertőt, az olajos halat és a füstölt harcsát is megkóstolhatják a negyedik tiszacsegei halászléfesztiválon - fűzte hozzá a neves gasztronómus.
Kommentek