Kultography

Az üstöké lesz a főszerep hétvégén Tiszacsegén

Az üstöké lesz a főszerep hétvégén Tiszacsegén

Kultography írása itt: - 2011-06-28 21:00

"Tíz üstben, egy tonna főleg friss tiszai halból, titkos recept alapján készítik majd a fogásokat azzal a nem titkolt szándékkal, hogy öregbítsék a méltán híres "csegei halászlé" hírnevét, egyben hozzájáruljanak a Tisza-menti hajdú-bihari település turisztikai vonzerejének növeléséhez" - mondta Szalai János, a tiszacsegei Halászcsárda vezetője.

A fő attrakció a friss halakból főzött, Kalocsa környéki pirospaprikával ízesített háromezer adag hagyományos és korhely halászlé lesz. Utóbbi a hagyományostól annyiban tér el, hogy tejföl, mustár, citrom és babérlevél hozzáadásával készül.
A halászcsárda vendégei egyedi ételeiket: a haltepertőt, az olajos halat és a füstölt harcsát is megkóstolhatják a negyedik tiszacsegei halászléfesztiválon - fűzte hozzá a neves gasztronómus.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása